Ειδήσεις

11ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 14-11-2017 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 11ο συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο  Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται δωρεάν από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ Η θρεπτική αξία του ελαιολάδου: πρόκειται για φάρμακο, με την προϋπόθεση να τρώγεται ωμό. Με το ψήσιμο, το βράσιμο και ιδιαίτερα το τηγάνισμα χάνει πολλές από τις ιδιότητές του και σύμφωνα με τον αείμνηστο γιατρό υγιεινιστή Τηλέμαχο Ευθυμιάδη, από ωφέλιμο γίνεται βλαβερό. Παρουσιάζει ο κ. Σωτήρης Κωτούλας-χημικός.

Β΄ Ευγονία-Προγεννητική αγωγή: Δέκα χρυσοί κανόνες για τους μέλλοντες γονείς. Η αγωγή του παιδιού αρχίζει από τη σύλληψη. Μέλλουσα Μητέρα: το παιδί που περιμένεις δομεί το σώμα και την ψυχή του με την τροφή σου, τις ευωδιές , τη μουσική, τη ζεστή φωνή σου, την ομορφιά!

Για εννέα μήνες η μέλλουσα μητέρα είναι το σύμπαν για το μωρό της. Μίλησέ του, τραγούδησέ του, αγάπησέ το, χάϊδεψέ το, θαύμασε τις αρετές: έτσι τις εγγράφεις μέσα του! …και θα γίνει αληθινός άνθρωπος!

Οι οδηγίες – πληροφορίες είναι από εγχειρίδιο της Ελληνικής Εταιρίας Προγεννητικής Αγωγής και εκδόθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το θέμα, λόγω του ενδιαφέροντος, θα παρουσιαστεί σαν συνέχεια και την επόμενη Πέμπτη.

Και αφιερώνουμε πάντα λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και συντονισμός Συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Διλήμματα στην Επιχειρηματικότητα
Επόμενο άρθρο Φτώχεια και ανεργία ταλανίζουν τους Θεσσαλούς