- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

12 χρόνια χωρίς γέφυρα στη θέση Ρογκάκια στον Μέγδοβα

Γα τη μη τοποθέτηση γέφυρας «Μπέλευ» ή κατασκευή άλλης στη θέση «Ρογκάκια» στον Μέγδοβα ποταμό, η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, τρείς φορές τα τελευταία 2 χρόνια ανάδειξε το ζήτημα στο Π.Σ, ζητώντας να τοποθετηθεί επιτέλους η πολυπόθητη γέφυρα για να συνδέσει τα χωριά Νεράιδα – Καροπλέσι στα ορεινά της Καρδίτσας.

Είναι ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε και συνεχίζει να μην λύνεται εδώ και 12 χρόνια με φτηνές δικαιολογίες, που συμπυκνώνονται στη φράση: Πότε τα βάθρα, πότε ο Ιανός, πότε ο στρατός, ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Αγοραστός.

Βεβαίως, το πρόβλημα που εδώ και 12 χρόνια, δεν έγινε το συγκεκριμένο έργο, που ούτε καμιά μεγάλη δαπάνη απαιτεί, ούτε είναι σύνθετο και χρονοβόρο, δεν οφείλεται, ούτε στα βάθρα, ούτε στον ΙΑΝΟ, ούτε στο στρατό, αλλά στην άρνηση της περιφερειακής αρχής του κ. Αγοραστού και των κυβερνήσεων της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που όμως δείχνουν ταχύτητα και γαλαντομία σε χρήμα, όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου στην Θεσσαλία.

Οι μόνιμοι αλλά και εποχικοί κάτοικοι των ορεινών χωριών της Νεράιδας και του Καροπλεσίου του Δήμου Καρδίτσας, δεν πρέπει να περιμένουν παθητικά την λύση του προβλήματος, όπως και όλων των άλλων που τους βασανίζουν.

Ο δρόμος του οργανωμένου και μαζικού αγώνα, απέναντι στην σημερινή και στην εκάστοτε περιφερειακή αρχή και κυβέρνηση, που στηρίζουν με τις πολιτικές τους τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών, αλλά και η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών δύναμης, με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και της Λαικής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμους, είναι μονόδρομος. Ετσι θα αποσπαστούν μικρές και σε μια πορεία και μεγαλύτερες λύσεις στα προβλήματά τους.

Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του με τη Λαική Συσπείρωση, στην Περιφέρεια και στους Δήμους, είναι μπροστά σ’ αυτόν τον αγώνα.