Ειδήσεις

15ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 25-1-2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 15ο συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία. Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ 1. Θερμά και ψυχρά σπορεία: σπορά τώρα  σε θερμαινόμενα σπορεία για πρώιμη καλλιέργεια τομάτας, πιπεριάς, μελιτζάνας κ.ά. Τα είδη των σπορείων, κατασκευή, χρήση.

  1. Πολλαπλασιασμός και κλάδεμα καλλωπιστικών φυτών

Β΄ Γίνε γιατρός του εαυτού σου: Διαβάζοντας βιβλία εναλλακτικής ιατρικής μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα περισσότερα προβλήματα υγείας και το κυριότερο να  τα προλαβαίνουμε κρατώντας τον εαυτό μας σε υψηλό επίπεδο υγείας. Επιγραμματικά θα περιγράψουμε τις περισσότερες εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας αρκετές από τις οποίες μπορούμε να μελετήσουμε και να εφαρμόζουμε στον εαυτό μας είτε μόνοι μας είτε απευθυνόμενοι στον ειδικό.  Η συμβατική ιατρική είναι χρήσιμη, αλλά στην ώρα της, αφού εξαντλήσουμε τις ήπιες μεθόδους θεραπείας που προσφέρει η εναλλακτική ιατρική. Δεν είναι σωστό π.χ. με ένα απλό κρυολόγημα να παίρνουμε αντιβίωση, ενώ τις περισσότερες φορές υπάρχουν αποτελεσματικότερα και ανέξοδα, εναλλακτικά μέσα θεραπείας.

Και αφιερώνουμε πάντα λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και συντονισμός Συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή των κυνηγών στη συλλογή δειγμάτων θανατωθέντων αλεπούδων
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας