- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

15 Απρίλη: Μέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα supermarket

Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «Αγγελικη Φυτσιλη» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) στηρίζουμε τον αγώνα του σωματείου εμποροϋπαλλήλων ενώνοντας  τη φωνή μας με τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα που υψώνουν τη γροθιά τους και διεκδικούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ. Που δουλεύουν χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας  (γάντια, μάσκες, απολυμαντικά), τη στιγμή που κυριαρχεί το «Μένουμε Σπίτι», στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ ισχύει το «μένουμε στο κατάστημα», στην αποθήκη, στο ταμείο, απροστάτευτοι και εξαντλημένοι. Εργοδοσία και κράτος  τους ζητούν να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους στο ρεπό, στις άδειες «ειδικού σκοπού», στο διάλειμμα, στην προστασία της υγείας, ακόμα και αν ανήκεις σε ευπαθή ομάδα.

Εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Δεν είμαστε “όλοι μια οικογένεια”, όπως σου λένε.

Τη στιγμή που εσύ αγωνιάς πώς θα τα καταφέρεις με τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων γονιών, της οικογένειάς σου, η “οικογένεια” των μεγαλοεπιχειρηματιών  των σούπερ μάρκετ θησαυρίζει από τη δική σου δουλειά. Έχουν περάσει σε ένα νέο επίπεδο άγριας εκμετάλλευσης με τα ακανόνιστα ωράρια, την εντατικοποίηση, που αγγίζει τα όρια της φυσικής σου εξάντλησης. «Μένουν στα ΚΕΡΔΗ τους», έχοντας πάρει το “πράσινο φως” από την κυβέρνηση, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον τους.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν είσαι μόνη σου!

Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) ήταν και είναι δίπλα σου! Δεθήκαμε αγωνιστικά στις μάχες που δώσαμε μαζί για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην Κυριακάτικη Αργία, που έχει μπει στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στο Εμπόριο.

Παλεύουμε μαζί με τα ταξικά σωματεία στο Εμπόριο, για να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και των δικαιωμάτων μας στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε:

Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «Αγγελικη Φυτσιλη» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) δίνουμε  τη μάχη, μαζί με τα σωματεία, όλους τους μαζικούς φορείς, ώστε η επόμενη μέρα να μη μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές!