- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

17ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου

Αύριο  Πέμπτη 2-2-2017 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 17ο συμπόσιο της περιόδου 2016-17 με τίτλο ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας, όπου μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ Ζεόλιθος: Ένα θαυματουργό ορυκτό – «Η ΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» κατάλληλο και αποτελεσματικό για την υγεία του ανθρώπου και των ζώων για μεγαλύτερες αποδόσεις στηζωική και φυτική  παραγωγή. Ένα προϊόν φθηνό και εύχρηστο.Δοκιμάστε το. Δείτε το βίντεο με το Νίκο Λυγερό: https://www.youtube.com/watch?v=MOfgJbO45T4

 

Β΄  ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΕΛΑΙΑ: Τι είναι ακόρεστα και τι κορεσμένα λιπαρά οξέα. Τι είναι τρανς λιπαρά. Τι είναι η υδρογόνοση των λιπαρών οξέων. Γιατί τα υδρογονομένα(μαργαρίνες και όλα τα στερεά λιπαρά) είναι επικίνδυνα και γιατί προκαλούν καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες. Τα φυτικά έλαια (που είναι μονοακόρεστα και πολυακόρεστα) όταν τα τρώμε ωμά (άβραστα, άψητα, ατηγάνιστα) είναι ωφέλιμα, ενώ όταν μπαίνουν στην κατσαρόλα, φούρνο, τηγάνι, γίνονται βλαβερά διότι μετατρέπονται σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά που είναι επικίνδυνα.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr [1] ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr [2]

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ