Ειδήσεις

18ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την Πέμπτη 9-2-2017 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 18ο συμπόσιο της περιόδου 2016-17 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας, όπου μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΜΠΕΛΙΟΥ:  το χειμωνιάτικο (σε ξυλοποιημένες κληματίδες) και το χλωρό (σε πράσινα μέρη, βλαστολόγημα, κορυφολόγημα). Πότε και πως γίνεται το κλάδεμα και τι επιδιώκουμε με αυτό. Σε αυτό το μάθημα θα παρουσιαστεί το θεωρητικό  μέρος και σε άλλο (το αργότερο μέχρι τέλους Φλεβάρη) θα γίνει πρακτική εφαρμογή – επί τόπου κλάδεμα στο αμπέλι του αγροκτήματος. Παρουσιάζει ο γεωπόνος- οινολόγος- αμπελοκαλλιεργητής  Απόστολος  Περήφανος

Β΄ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: Η πορεία της τροφής, τα ένζυμα, τα πεπτικά υγρά, η χώνεψη, η απορρόφηση, η αποβολή των άχρηστων υλικών.

 

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κοινός ο αγώνας μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων
Επόμενο άρθρο Γιώργος Βούζας: Ο κίνδυνος της απαξίωσης των ΚΕΠ