- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

1,8 εκ. ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας στην Καρδίτσα

Τρία οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000,00 ξεκινούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις κατασκευής των έργων. Τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα:

  1. Συντήρηση εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας, προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ
  2. Βελτίωση-συντήρηση-αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Δυτικής Αργιθέας Π.Ε. Καρδίτσας (2017-2018), προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ
  3. Βελτίωση-συντήρηση-αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Ανατολικής Αργιθέας Π.Ε. Καρδίτσας (2017-2018), προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Με προγραμματισμό, ιεράρχηση και σχέδιο, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την αύξηση του βαθμού της οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Θεσσαλίας διευκολύνοντας την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων. Παρά τους περιορισμένους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας όπου υπάρχει ανάγκη. Με έργα όπως αυτά στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σημείωσε τα εξής: «Η δουλειά που γίνεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σκληρή και καθημερινή. Σε ένα μεγάλο οδικό δίκτυο με συνεχής φθορές από τον καιρό και τη χρήση, δρομολογούμε έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας. Τα χρήματα βέβαια δεν επαρκούν και οι ανάγκες ιεραρχούνται με βάση την επικινδυνότητα και την καταγραφή από τις Υπηρεσίες μας».

 

Στοιχεία των έργων

  1. Συντήρηση εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας, προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ

Α.  Θέση & έκταση έργου

Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Καρδίτσας καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί.

Οι εργασίες που προβλέπονται θα γίνουν στους παρακάτω οδικούς άξονες:

 

Β.  Ανάλυση του έργου

Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι οι εξής:

 

 

  1. Βελτιωση-συντηρηση-αποκατασταση ζημιων οδικου δικτυου Δυτικής Αργιθέας Π.Ε. Καρδιτσας (2017-2018), προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ

Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό κύκλωμα της Δυτικής Αργιθέας η οποία θα αντιμετωπιστεί με την κατασκευή τεχνικών, όπως είναι οι  τοίχοι αντιστήριξης, οι επενδεδυμένοι τάφροι, οι σωληνωτοί οχετοί και τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων. Επίσης σε συγκεκριμένες θέσεις θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση του οδικού δικτύου.

 

Ανάλυση του έργου

Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

 

Οι βελτιωτικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο οδικό κύκλωμα της Δυτικής Αργιθέας της Π.Ε. Καρδίτσας.

  1. Βελτιωση-συντηρηση-αποκατασταση ζημιων οδικου δικτυου Ανατολικης Αργιθεας Π.Ε. Καρδιτσας (2017-2018), προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ

Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό κύκλωμα της Ανατολικής Αργιθέας η οποία θα αντιμετωπιστεί με την κατασκευή τεχνικών, όπως είναι οι  τοίχοι αντιστήριξης, οι επενδεδυμένοι τάφροι, οι σωληνωτοί οχετοί και τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων. Επίσης σε συγκεκριμένες θέσεις θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση του οδικού δικτύου.

Ανάλυση του έργου

Το έργο περιλαμβάνει τα εξής: