- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

1η θέση και βραβείο 1.500 ευρώ στην iGEM Thessaly από τη Στέγη του Ιδρύµατος Ωνάση

Η οµάδα iGEM Thessaly 2022 κέρδισε την 1η θέση µε χρηµατικό έπαθλο 1500 ευρώ στο «Hackathon S+T+ARTS (Science + Technology + Arts): Circular Futures» που οργάνωσε στην Αθήνα η Στέγη του Ιδρύµατος Ωνάση/ Onassis Stegi που αφορούσε την κυκλική οικονοµία. Το Circular Futures Hackathon είναι ένας στοχαστικός µαραθώνιος που στοχεύει στην ανοικτή κοινωνική καινοτοµία για τις τέχνες και τις επιστήµες και την προώθηση διεπιστηµονικών συνεργασιών. Σκοπός της κάθε οµάδας Hackathon είναι να προτείνει λύσεις που συνδυάζουν την επιστήµη, την τεχνολογία και την τέχνη για ένα βιώσιµο µέλλον για όλους. Η οµάδα iGEM Thessaly 2022 ευχαριστεί θερµά τη Στέγη του Ιδρύµατος Ωνάση και τη ΜΑDΕ για τη δυνατότητα συµµετοχής στο διαγωνισµό, την άψογη διοργάνωση, την ευχαρίστηση και την πολύτιµη εµπειρία που της προσφέρθηκε.
Λίγα λόγια για την οµάδα:
Η iGEM Thessaly 2022 είναι µια διεπιστηµονική οµάδα του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, µε αντικείµενο τη Συνθετική Βιολογία, επιστηµονικός κλάδος που συνδυάζει τις αρχές της βιολογίας και της µηχανικής και ως στόχο έχει την εκ νέου σύνθεση λειτουργικών βιολογικών συστηµάτων. Η οµάδα εκπροσωπεί κάθε χρόνο το Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας στον Διεθνή Διαγωνισµό Συνθετικής Βιολογίας iGEM, ο οποίος προωθεί την έρευνα και την πρόοδο της Συνθετικής Βιολογίας.
Η φετινή οµάδα αποτελείται από 18 µέλη, από διάφορα τµήµατα του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Τα µέλη της iGEM Thessaly 2022 είναι: Μαγκούτα Έλλη, Λακάκη Ελευθερία, Ρετάλης Ιωάννης, Παπανικόλας Θεόδωρος, Παπαδηµητρίου Ναταλία, Διγενής Στέφανος, Θεοφανοπούλου Χριστίνα, Πλατής Αναστάσιος, Μελαχροινός Γεώργιος, Πατρινού Αικατερίνη, Καλλιαµπάκου Αικατερίνη, Κατσαούνη Αφροδίτη, Τσαπαδίκου Αστερία, Ελένης Κωνσταντίνος, Γκόνη Ιωάννα, Ματθιόπουλος
Κωνσταντίνος, Γιακουντής Αντώνιος, Χατζηγεωργίου Άρτεµις