- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

1ος Αγώνας Δρόμου Πλάζ Λαμπερού

Το τριήμερο που μας πέρασε η πλαζ Λαμπερού της Λίμνης Πλαστήρα στην Καρδίτσα είχε την τιμητική της. Πραγματοποιήθηκαν κολυμβητικοί αγώνες αλλά και αγώνας δρόμου, στο πλαίσιο του 23ου Κολυμβητικού Διάπλου της Λίμνης Πλαστήρα και των παράλληλων δράσεων.

Το Σάββατο το απόγευμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλαζ δόθηκε η εκκίνηση σε αγώνα δρόμου 10 χλμ. Ο αγώνας κινήθηκε σε ασφάλτινη διαδρομή δίπλα στην πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα, μέσα σε πυκνή βλάστηση η οποία διατήρησε τη θερμοκρασία σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα, και κατευθύνθηκε στην Ιερά μονή Κορώνης όπου οι αγωνιζόμενοι αφού εισήλθαν στο μοναστήρι, του οποίου η ιστορία αρχίζει το έτος 1123 μ.χ., δροσίστηκαν στον σταθμό τροφοδοσίας που βρισκόταν εντός αυτού και στην συνέχεια επέστρεψαν από την ίδια διαδρομή για να τερματίσουν στην πλαζ.

Στον αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Χασιώτης Βασίλης με 2ο τον Δασκάλου Γιώργο και 3ο τον Μαλλιαρό Θωμά, ενώ στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Τήλιου Βαλεντίνα με 2η την Σβάρνα Φωτεινή και 3η την Καραγιάννη Ελένη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Κώστας Τσιάρας όπου αφού πραγματοποίησε τη βράβευση των τριών πρώτων ανδρών νικητών, τιμήθηκε από τον σύλλογο για την προσφορά του στον τόπο και στον αθλητισμό. Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της Ν.Δ. κος Κώστας Τσιάρας, συνεχάρη τους συμμετέχοντες αλλά και τα μέλη του συλλόγου ορεινού τρεξίματος Αγράφων (U.T.R.A.) που μέσω της διοργάνωσης αναδεικνύουν τις ομορφιές του τόπου μας και συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ο δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κος Νάνος Παναγιώτης παραβρέθηκε στην εκδήλωση και πραγματοποίησε τη βράβευση των τριών πρώτων γυναικών του αγώνα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 1ο Σαβ/κο του Αυγούστου (4-6/8/2023) με περισσότερους αγώνες δρόμου και trail.