- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

2ο Ανταλλακτικό & χαριστικό παζάρι «Τροφή στη γνώση» Αφιερωμένο στο βιβλίο

Μετά την μεγάλη επιτυχία που 1ου Ανταλλακτικού- χαριστικού παζαριού που έγινε στην πόλη μας τις μέρες των Χριστουγέννων, η ομάδα κάνει το επόμενο βήμα οργανώνωντας το 2ο Ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι το Σάββατο 24 Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία, μπροστά στην ALPHA BANK,( κεντρική πλατεία) από τις 12.00 π.μ εώς το βράδυ,με κεντρικό θέμα  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την προώθηση, της επανάχρησης, της αλληλεγγύης και της ενεργοποίησης σε θετικές δράσεις.

Σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς στο 2ο  Ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι , σε μια γιορτή επικοινωνίας άγνωστων μέχρι χθες ανθρώπων, που γίνονται φίλοι, κόντρα στην απομόνωση, την οικονομική και ηθική εξαθλίωση, που επιβάλλει η εμπορευματοποίηση των πάντων. Η αλληλεγγύη που αναπτύσσεται προτάσσει και καλλιεργεί την ομορφιά των οριζόντιων σχέσεων, με την άμεση επικοινωνία, την αποδοχή του διαφορετικού & την αυτοθέσμιση!

Τις επόμενες μέρες και μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης ψάξτε τις βιβλιοθήκες σας και βρείτε τα βιβλία που μένουν σκονισμένα και που θα θέλατε να ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΤΕ, για να δώσετε σε κάποιον την ευκαιρία να τα ανακαλύψει και να δεχθεί τη συντροφιά τους. Παράλληλα, επειδή έχουν σχεδιαστεί αρκετές δράσεις για παιδιά (…αλλά και για μεγαλα παιδιά), θα υπάρχει και ένας χώρος για ανταλλαγή ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ,CD, DVD κ οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου, για μικρούς κ μεγάλους.

Η επανάχρηση είναι πρόταση και στόχος μαζί. Είναι αλληλεγγύη. Σημαίνει προσφέρω, μοιράζομαι.

Ζούμε σε μια εποχή που η φύση δεν αντέχει άλλη σπατάλη ενέργειας και η τσέπη μας άλλη κατανάλωση. Καλό είναι να αναζητήσουμε νέους τρόπους συμπεριφοράς και αλληλεπίδρασης.

Ο Αινστάιν έλεγε «είναι τρελό να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα».

Η συμμετοχή μας σε θετικές δράσεις, όπως αυτή του ανταλλακτικού παζαριού, μπορεί να συμβάλλει στη μετακίνησή μας σε μια άλλη στάση ζωής που να έχει μέτρο και ουσία. Που οι υπεύθυνες, ενσυνείδητες αγορές θα αντικαταστήσουν την ασυνείδητη κατανάλωση. Που τα αντικείμενα από αναλώσιμα, θα αποκτήσουν ξανά χρηστική αξία. Που η ενότητα, η ανταλλαγή και η αλληλεγγύη θα πάρουν τη θέση της αδιαφορίας του ενός για τον άλλο και της απληστίας.

Ίσως έτσι γίνουμε εμείς η αλλαγή, που θέλουμε να δούμε για την χώρα μας και τον κόσμο μας.

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή, για να βοηθήσετε τη δράση και το άνοιγμα του ανταλλακτικού παζαριού βιβλίων και άλλων  αγαθών, τη συγκέντρωση, την ανταλλαγή και διάδοση αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, με την ενεργό σας συμμετοχή, μπορείτε να κάνετε αίτηση μέλους στο νέο ανοιχτό γκρουπ στο Facebook, http://www.facebook.com/groups/exchangekarditsa (Δίκτυο ανταλλαγών και αλληλεγγύης Καρδίτσας) και στο email της ομάδας exchangekarditsa@groups.facebook.com όπου μπορείτε να γράφετε τις προτάσεις σας.
Για πληροφορίες σχετικές με το παζάρι μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2441075051 ( Βόβες Μιχαέλα) κ 2441022703 ( Karin Stoppel).

Η συγκέντρωση αντικειμένων που ενδεχομένως κάποιοι θα ήθελαν και να χαρίσουν θα γίνει στη ΧΑΤΖΗΜΗΤΡΟΥ 41( πρώην ACS)

Το πρόγραμμα λειτουργίας είναι:
Από ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 και μέχρι την ημέρα του παζαριού:

Δευτέρα: ώρες: 16-18μ.μ
Τρίτη:     ώρες :10-12 π.μ
Τετάρτη: ώρες: 10-12 π.μ
Πέμπτη:  ώρες: 10-12 π.μ