- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD συνεχίζεται το Σάββατο 18 Μαΐου με βιωματικά εργαστήρια το πρωί και με παραστάσεις ομάδων χορού από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό το απόγευμα.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΣΑμεΑ και με την ευγενική υποστήριξη της Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου.

Το Σάββατο το πρωί στη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη (1ος όροφος, Εμπορικό Κέντρο), ώρες 11.00 – 15.00, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, πραγματοποιούνται βιωματικά σεμινάρια σε σχέση με το χορό και την αναπηρία. Εισηγητές των σεμιναρίων είναι:

Το απόγευμα, στις 6.00μ.μ. στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Μουζακίου, συνεχίζονται οι παραστάσεις των ομάδων με τις:

Η βράβευση των ομάδων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 19/5 στις 11.00π.μ. στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ την Πέμπτη 16/5, στο γεμάτο κόσμο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας, απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της ΙΜ Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων πατήρ Βασίλειος Καραστέργιος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κος Αλεξάκος, ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός του Υπουργού Τουρισμού κου Θεοχαρόπουλου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο κος Γιάννης Μαρίνος, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η κα Δήμητρα Ριζούλη Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κος Μιχάλης Τάντος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΑΚ, ο κος Μανώλης Στεργιόπουλος Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, η κα Δώρα Γαρίτου Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας του Συλλόγου Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ‘Η Φλόγα’, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Σας περιμένουμε όλους στις παραστάσεις του Φεστιβάλ να χειροκροτήσουμε την εξαιρετική προσπάθεια των χορευτών και να δημιουργήσουμε μια αγκαλιά για τους συνανθρώπους μας. Οι παραστάσεις μεταδίδονται σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω ζωντανής μετάδοσης (live streaming) από το site της Ομάδας www.dryadesenplo.gr [1].