- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

208 θάνατοι λόγω covid στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας [1] σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, ενώ ο κοροναϊός επιμένει να «πολιορκεί» τη χώρα. Συνολικά 2.410 συνάνθρωποι μας πέθαναν από κοροναϊό στα νοσοκομεία των δύο αυτών περιοχών, δηλαδή σχεδόν όσο ο πληθυσμός μιας κωμόπολης.

Αναλυτικά τα στοιχεία

Σε αυτή τη μακάβρια λίστα το Νοσοκομείο Λαμίας «χρεώνεται» τους 235 θανάτους (ποσοστό 9,75%) και είναι στην 6η και χαμηλότερη θέση από τα μεγάλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει το in.gr, το Νοσοκομείο Λαμίας καταγράφει τις λιγότερες απώλειες από τα υπόλοιπα πρώην Νομαρχιακά Νοσοκομεία και μάλιστα έχοντας νοσηλεύσει, κυρίως στη ΜΕΘ,  δεκάδες περιστατικά από Θεσσαλία και άλλους νομούς της Στερεάς.

Επιπλέον η ΜΕΘ κοροναϊού του ΓΝ Λαμίας, παρουσιάζει θνητότητα λίγο πάνω από το 40% που είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το ίδιο σάιτ από τη Φθιώτιδα ήταν οι 203 ασθενείς, ενώ έχουν καταγραφεί θάνατοι ασθενών από Αττική, Βοιωτία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία ακόμη και από Κέρκυρα.

Πρόκειται, επίσης, για το Νοσοκομείο με τις περισσότερες κλίνες ΜΕΘ αναλογικά με τον πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας που καλύπτει, καθώς εκτός από τις 12 που λειτουργούν αποκλειστικά για ασθενείς με κοροναϊό, υπάρχουν άλλες 8, που χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν 4 πρώην ασθενείς Covid, η κατάσταση των οποίων παραμένει σοβαρή.

Οι θάνατοι στα νοσοκομεία Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

ΠΗΓΗ: in.gr