Ειδήσεις

Έργα 2,32 εκατ. ευρώ σε όλους τους Δήμους της Καρδίτσας


Έργα δημοσίου χαρακτήρα που βοηθούν σημαντικά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας υλοποιούν οι Δήμοι, μέσω της Αναπτυξιακής Καρδίτσας. Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,32 εκ. ευρώ, αφορούν σε όλους τους Δήμους του Νομού και χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος LEADER/CLLDτου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2014-2020. Η παραπάνω εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας της Αναπτυξιακής Καρδίτσας Αναπτυξιακής Α.Ε. ΟΤΑ με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του ΠΑΑ 2014-2020, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων του Ν. Καρδίτσας. Να σημειωθεί ότι στο δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία Covid-19 αλλά και τις καταστροφικές συνέπειες του «Ιανού», οι προσπάθειες των παραπάνω εμπλεκομένων έχουν φέρει σε φάση δημοπράτησης 6 έργα δημοσίου χαρακτήρα συνολικού προϋπολογισμού 1.086.000 € των Δήμων Παλαμά, Σοφάδων, Μουζακίου και Καρδίτσας.

Σε φάση υπογραφής σύμβασης με ανάδοχο βρίσκονται άλλα 2 έργα των Δήμων Παλαμά και Μουζακίου, συνολικού προϋπολογισμού 340.000 €.

Eπίσης, έχει ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο και βρίσκεται σε διαδικασία αποπληρωμής ένα υποέργο προϋπολογισμού σύμβασης 24.552 € του Δήμου Παλαμά.

Τέλος, στο επόμενο διάστημα προβλέπεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας προέγκρισης δημοπράτησης των υπόλοιπων 6 έργων συνολικού προϋπολογισμού 670.000,00 € με δικαιούχους τους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα, Αργιθέας, Παλαμά καθώς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δήλωση του Προέδρου της ΑΝ.ΚΑ κ. Τσιάκου Β.

Την ικανοποίησή του για τη συστηματική δουλειά που γίνεται στην ΑΝ.ΚΑ η οποία καταφέρνει  μέσω διαφόρων προγραμμάτων να φέρνει κονδύλια στην περιοχή, ενώ συγχρόνως δημιουργεί επιπρόσθετη οικονομική δραστηριότητα  μέσω δημοσίων και ιδιωτικών έργων, εκφράζει με δήλωσή του ο Πρόεδρος της εταιρίας και Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος Βασίλειος. Ειδικότερα ο κ. Τσιάκος δηλώνει:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER να δηλώσω ότι η στενή και εποικοδομητική συνεργασία της ΑΝ.ΚΑ με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους της περιοχής μας, έχει οδηγήσει σε ικανοποιητική πορεία υλοποίησης τα έργα δημοσίου χαρακτήρα που υλοποιούνται στο Νομό μας στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος (ΠΑΑ)2014-2020. Πρόκειται για δημόσια έργα αξίας 2,12 εκατ. Ευρώ που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ελκυστικότητας, στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και στην ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ταυτότητας της περιοχής. 11 έργα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση και ανάπτυξη βασικών υπηρεσιών προς τον τοπικό πληθυσμό. Ταυτόχρονα, σε φάση υλοποίησης βρίσκονται άλλα 13 μικρά έργα διατήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας με δικαιούχους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, έργα με συνολικό προϋπολογισμό 200.000 €. Τέλος, έχει ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί 1 έργο προϋπολογισμού 12.240,17 €» λέει ο κ. Τσιάκος.

«Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι το επόμενο διάστημα οι ρυθμοί υλοποίησης τόσο των δημοσίων όσο και των 68 εγκεκριμένων ιδιωτικών έργων προϋπολογισμού 11,1 εκατ. Ευρώ θα επιταχυνθούν, ώστε να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στη σκληρά δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία και κοινωνία» καταλήγει ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

   
   
 

 

Προηγούμενο άρθρο Επερώτηση του ΚΚΕ για τις ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 της Περιφέρειας Θεσσαλίας