Ειδήσεις

25ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 30-3-2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 25ο συμπόσιο της περιόδου 2016-17 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας, όπου μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

  • Α΄ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ της περιόδου 1950-1970. Με αυτή υπόσχονταν ότι θα έλυναν το πρόβλημα της πείνας των λαών του πλανήτη γη, αλλά απέτυχε. Τώρα υπόσχονται μια νέα, με τη χρήση γενετικά τροποποιημένων φυτών (Γ.Τ.Φ.). και ότι αυτή θα λύσει τελικά το πρόβλημα της πείνας που δεν μπόρεσε να λύση η πρώτη. Όμως γιατί απέτυχε η πρώτη και γιατί δεν πρόκειται να πετύχει η δεύτερη; Ποιες καταστροφικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και τον άνθρωπο προέκυψαν από την πρώτη πράσινη επανάσταση και τι εφιαλτικά σενάρια μέλει να συμβούν με τη προτεινόμενη ως  δεύτερη ,αν τελικά εφαρμοστεί;
  • Β΄ ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ: μια πάθηση για την οποία η τρέχουσα ιατρική επιστήμη λέει «δεν πρόκειται να πεθάνεις από αυτά, αλλά θα πεθάνεις με αυτά» που αυτό σημαίνει ότι είναι μια αθεράπευτη πάθηση. Όμως για την εναλλακτική ιατρική και τα αίτια είναι γνωστά και αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας προτείνονται. Από το βιβλίο «Ο ΑΡΘΡΙΤΙΣΜΟΣ»  του Τηλέμαχου Ευθυμιάδη-πρωτοπόρου της εναλλακτικής ιατρικής στη χώρα μας.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κιν/θεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στο Run Greece Λάρισας ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας