Ειδήσεις

28ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 27-4-2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 28ο συμπόσιο της περιόδου 2016-17 με τίτλο Αγάπη και γνώση  για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας, όπου μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

  • Ώρα 8-9 μ.μ.: Καλλιεργητικές φροντίδες κηπευτικών της εποχής
  • Ώρα 9-10 μ.μ. : Το ψωμί που τρώμε και το νερό που πίνουμε. Ψωμί με ανθυγιεινές βελτιωτικές ουσίες, που προκαλούν βλάβες στον οργανισμό του ανθρώπου καταναλώνει το 95% των Ελλήνων, ενώ μόνο το 5% τρώει υγιεινό ψωμί. Αυτό έδειξε έρευνα του εργαστηρίου Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι επιπτώσεις της χλωρίωσης του νερού στην υγεία μας, βλάβες στα έμβρυα από το νερό της βρύσης. Κινδυνεύουν να αποβάλουν οι έγκυες που πίνουν άφθονο νερό της βρύσης. Έρευνες αποκαλύπτουν σοβαρούς κινδύνους στην υγεία μας.

  • Και αφιερώνουμε πάντα λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Έκθεση Σχολικών Δραστηριοτήτων στο 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας