- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

2o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη

Λίγες ημέρες απομένουν για το 2o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (2nd International Dance Festival Disability), μοναδικό στην Ελλάδα, που διοργανώνει και φέτος η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ στις 16 – 19 Μαΐου, στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΣΑμεΑ και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Η περιοχή μας θα υποδεχτεί και φέτος για τρείς μέρες πάνω από 200 άτομα από Ομάδες Χορού του εξωτερικού, αλλά και της Αθήνας, Γιάννουλης Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ξάνθης, Πάτρας, Πολίχνης, Ρόδου, οι οποίες μαζί με τις αντίστοιχες Ομάδες της Καρδίτσας θα ανταμειφθούν με το ζεστό χειροκρότημα των θεατών την Πέμπτη 16, την Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Μαΐου, ημέρες των παραστάσεων με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ (ώρα έναρξης παραστάσεων 6.00μ.μ.). Οι παραστάσεις θα μεταδίδονται ζωντανά (live streaming) από το site της Ομάδας www.dryadesenplo.gr.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ είναι:

Η επιστημονική – καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται και φέτος από σημαντικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι μας κάνουν την τιμή να παρευρεθούν στη σημαντική αυτή εκδήλωση. Συγκεκριμένα τα μέλη της επιτροπής θα είναι:

Για την προβολή και προώθηση του Φεστιβάλ θα λειτουργεί το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου περίπτερο με ενημερωτικό υλικό στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας. Σας περιμένουμε όλους από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ να ενημερωθείτε για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη και να στηρίξετε αυτό το σημαντικό γεγονός για τους συνανθρώπους μας.