- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

30ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου

Αύριο Πέμπτη 17-5-2018 και ώρα 8.00μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των Κοινωνικών Βιολογικών Κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 30ο  συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα σημερινά θέματα είναι:

Α’ Η γλώσσα του σώματος: Περίπου το 80% των πληροφοριών που λαμβάνουμε από τους συνομιλητές μας είναι σε μη λεκτική μορφή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η γλώσσα του σώματος είναι εξαιρετικά σημαντική.Καλό θα ήταν λοιπόν να κατανοείς τι νιώθει ο συνομιλητής σου, ακόμα κι όταν δεν φροντίζει να σου το πει με λόγια. Τα συναισθήματα εκφράζονται ακόμα πιο έντονα μέσω των κινήσεων και του κορμιού και η γλώσσα του σώματος μπορεί να σε κάνει να καταλάβεις πολύ περισσότερα απ’ όσα σου λέει ο άλλος με το στόμα.

 

Β΄ Δέχομαι με αγάπη τα μηνύματα του σώματός μου: Η LouiseL. Hay στο βιβλίο της «Μεταμορφώστε τη ζωή σας» γράφει: «Πιστεύω πως εμείς δημιουργούμε αυτό που συχνά λέμε «αρρώστιες» του σώματός μας. Το σώμα μας, όπως και κάθε άλλο στη ζωή, είναι ο καθρέφτης των σκέψεων και των πεποιθήσεών μας. Κάθε κύτταρο που υπάρχει μέσα στο σώμα μας ανταποκρίνεται σε κάθε σκέψη που κάνουμε και σε κάθε λέξη που προφέρουμε.

Και αφιερώνουμε όπως πάντα, λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και Συντονισμός Συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

Είσοδος ελεύθερη.