- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

31 κλίνες ήπιας νοσηλείας covid και 4 ΜΕΘ αποκτά το Νοσοκομείο

Τη Δευτέρα 09.11.2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γ.Ν. Καρδίτσας παρουσία του κ. Φώτη Σερέτη Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, του κ. Σταύρο Παπαγεωργίου Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ και του κ. Δημήτρη Κεχαγιά Διοικητή του Νοσοκομείου, με θέμα συζήτησης τον τρόπο αντιμετώπισης του 2ου κύματος του Covid-19.

Στα πλαίσια της συζήτησης αποφασίστηκε το άνοιγμα λειτουργίας  του Πνευμονολογικού Τμήματος, 31 κλινών σύμφωνα με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, το οποίο προσωρινά και μέχρι τη λήξη της πανδημίας θα φιλοξενεί περιστατικά ήπιας νοσηλείας Covid-19, και μετά το πέρας της πανδημίας θα λειτουργήσει ως Πνευμονολογικό Τμήμα που είναι απαραίτητο για τους πολίτες του Νομού Καρδίτσας.

Επίσης θα δημιουργηθούν άμεσα 4 κλίνες ΜΕΘ Covid-19 με τον απαραίτητο Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Μετά και την άμεση παρέμβαση του κ. Φώτη Σερέτη Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ήδη παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και αναμένεται εντός των ημερών η έναρξη της λειτουργίας της, ΜΕΘ Covid-19 .

Στη συνέχεια της σύσκεψης η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, είχε συζήτηση με  τον Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, την Διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας και την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για θέματα που αφορούν το νοσοκομείο.

Τέλος ο Διοικητής κ. Φώτης Σερέτης και ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ ευχαρίστησαν όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά για  την αντιμετώπιση του 2ου κύματος Covid-19, και θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστεί και απαιτηθεί για το Νοσοκομείο Καρδίτσας.