- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

31 Μαϊου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Η Διοίκηση του Γεν. Νοσοκομείου Καρδίτσας ενημερώνει ότι την 31η Μαΐου κάθε έτους εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, που έχει καθιερώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), δίνοντας έμφαση στους κινδύνους για την υγεία από το κάπνισμα και υποστηρίζοντας αποτελεσματικές πολιτικές για τον έλεγχο και τον περιορισμό του.Ο απώτερος σκοπός της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος είναι να συμβάλλει στην προστασία των σημερινών και μελλοντικών γενεών, όχι μόνο από τις καταστροφικές συνέπειες για την υγεία αλλά και από τα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά δεινά που προκαλεί τόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό κάπνισμα.

Το σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας: Ο καπνός σου μας σκοτώνει.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας λειτουργεί κάθε Τετάρτη Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, προκειμένου να βοηθήσει τους καπνιστές να διακόψουν το τσιγάρο γρήγορα και αποτελεσματικά. Για ραντεβού μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2441351555 Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

 Παράλληλα, το τμήμα Επισκεπτριών Υγείας θεωρώντας απαραίτητη τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, εκπονεί σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης προγράμματα Αγωγής και Προαγωγής Υγείας στα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια του Δήμου μας, με στόχο την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

        Στα πλαίσια της Παγκόσμια Ημέρας κατά του καπνίσματος οι Επισκέπτριες Υγείας του Γεν. Νοσοκομείου Καρδίτσας στις 31 Μαίου οργανώνουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού μοιράζοντας έντυπο υλικό σε κεντρικά σημεία της πόλης μας τις πρωινές ώρες.