- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

3η δημόσια κοινωνική διαβούλευση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα οργανώνει την 3η δημόσια κοινωνική διαβούλευση για δύο πολύ σημαντικά θέματα που θα καθορίσουν την Ανάπτυξη της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα, αλλά και της Καρδίτσας ευρύτερα. Συγκεκριμένα θα κατατεθούν ιδέες και προτάσεις:

α) για τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, που εκπονούνται αυτή την εποχή από την εταιρία «Σαμαράς και Συνεργάτες», έργο του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε εξέλιξη. Για τα έργα προτάθηκε η άρση σφαλμάτων και παραλείψεων της ΖΟΕ, αλλά νέες χρήσεις γης που θα επιτρέψουν επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των χωριών μας.

Β) Θα παρουσιαστούν οι άξονες για το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο Αγράφων, πρόταση της διαδημοτικής Συνεργασίας Λίμνης Πλαστήρα, Αργιθέας, Αγράφων Ευρυτανίας, στον πρωθυπουργό η οποία υιοθετήθηκε και συντάσσεται μελέτη από την εταιρία Lever.

H κοινωνική διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 και ώρα 7 μμ στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Κερασιάς και έχουν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Δήμου, Τοπικά Συμβούλια, Επαγγελματίες της περιοχής, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της Καρδίτσας, κ.α. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους, με την παράκληση της τήρησης των μέτρων προστασίας COVID-19.

Στην εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι της εταιρίας (Σαμαράς και Συνεργάτες) που συντάσσει τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, και εκπρόσωπος της εταιρίας LEVER που εκπονεί το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων.

Θα γίνει παρουσίαση των μέχρι στιγμής προτάσεων και θα αναπτυχθεί διάλογος για να συμπεριληφθούν νέες ιδέες και εγχειρήματα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμος οργανώνει την 3η Διαβούλευση και απευθύνει πρόσκληση για την μέγιστη δυνατή συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, επιχειρηματιών, δημοτών, ετεροδημοτών, όποιων άλλων ενδιαφέρει το θέμα, με στόχο να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις για την Ανάπτυξη της περιοχής.