- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

3ος Λαϊκός Δρόμος Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα – Καστανιά – Μούχα

Έρχεται για τρίτη φορά ο 3ος Λαϊκός Δρόμος Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα Καστανιά Μούχα, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Θεσσαλίας, τη λίμνη Πλαστήρα στις 7 Αυγούστου.

Μετά από τα χρόνια διακοπής, λόγω της πανδημίας, η διοργάνωση έρχεται να κινητοποιήσει δρομείς σε τοπικό και μη επίπεδο και να δώσει το έναυσμα σε άλλες τοπικές διοργανώσεις για να προάγουν το μήνυμα της άθλησης και της υγείας.

Η διοργάνωση θα περιέχει δύο διαδρομές των 10, των 5,5 χιλ και μια διαδρομή των 600 μ για παιδιά. Οι διαδρομές απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους δρομείς, όλων των επιπέδων, καθώς η διοργάνωση θέλει να αναδείξει την πανέμορφη λίμνη και την πόλη της Καρδίτσας σε ολοένα και περισσότερους νομούς. Οι διοργανωτές θέλουν να αξιοποιήσουν την διοργάνωση και να συνδέσουν το δρομικό κίνημα με τον αθλητικό τουρισμό, προβάλλοντας έτσι τον τόπο τους και τις ομορφιές τους.

Οι διαδρομές διασχίζουν, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, τη λίμνη Πλαστήρα, μια από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας. Η λίμνη είναι περιτριγυρισμένη από δάση με καστανιές και έλατα μέσα από τα οποία διέρχονται οι διαδρομές. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά του φυσικού τοπίου της λίμνης αλλά και της περιοχής. Η συγκεκριμένη περιοχή περιστοιχίζεται από πολλά παραδοσιακά χωριά και προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Επιπλέον, οι επισκέπτες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πολλές υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρονται από την περιοχή.

Μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανιάς– Μούχας «Ο Άγιος Τρύφων» με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας.

Το πρωί της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχουν.

Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανιάς-Μούχας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος

Μια αξιοσημείωτη εκδήλωση πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Αυγούστου στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Πρόκειται για τον επετειακό λαϊκό αγώνα δρόμου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστανιάς – Μούχας ‘’ Ο Άγιος Τρύφων’’ σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε Καρδίτσας.

Μέσα από μια μαγευτική διαδρομή που συνδυάζει μια καταπράσινη φύση με το στοιχείο του νερού, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και ν΄απολαύσουν ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που πραγματικά είναι σπάνιο.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ελεύθερη για όλους, αθλητές, ενήλικες, παιδιά, όλους όσους επιθυμούν να βρεθούν κοντά στη φύση και να ζήσουν μοναδικές στιγμές. Η εκκίνηση θα δοθεί από το Φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα και θα συνεχίσει από τη Μούχα, τον παραλίμνιο δρόμο Καστανιάς – Καρδίτσας, τον Προφήτη Ηλία της Καστανιάς, τις κατασκηνώσεις και τον παραλίμνιο δρόμο Καστανιάς – Προφήτη Ηλία.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε Καρδίτσας στηρίζει έμπρακτα τον επετειακό λαϊκό αγώνα δρόμου, με βάση την αρχή ότι η άθληση δεν έχει ηλικία και είναι ωφέλιμη για όλους. Καλώ λοιπόν όλους όσους επιθυμούν να αθληθούν και να ζήσουν μια ωραία εμπειρία μέσα στη γαλήνη της φύσης να συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου την προσεχή Κυριακή. Να συγχαρώ επίσης τον πολιτιστικό σύλλογο Καστανιάς – Μούχας για την πρωτοβουλία που συμβάλλει στην προβολή της Π.Ε Καρδίτσας.