4η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στο Μουζάκι

08 Μαΐου 2015

Μια εξαιρετική εκδήλωση έγινε στο Γενικό Λύκειο Μουζακίου την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015. Μαθητές και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναδεικνύοντας την εφευρετικότητά τους και την αγάπη τους για τις Φυσικές Επιστήμες, παρουσίασαν πειράματα, κατασκευές, αφίσες και τραγούδια.

Πλήθος συμμαθητών τους, εκπαιδευτικών και γονέων παρακολούθησαν την εκδήλωση και εκτός από τη χαρά της συμμετοχής σε μια τόσο εντυπωσιακή γιορτή ενθουσιάστηκαν με τα εκθέματα και έφυγαν με περισσότερες γνώσεις, όταν τους δίνονταν απαντήσεις σε «παράξενα ερωτήματα», όπως πως γίνεται με λίγο λάδι να εξαφανίζουμε ένα ποτήρι, πως μπορούμε να μεταφέρουμε ένα μπουκάλι γεμάτο ρύζι από ένα μέρος σε άλλο χωρίς να το ακουμπήσουμε με τα χέρια μας, πώς να κατασκευάζουμε καλειδοσκόπιο με απλά υλικά, κ.ά. Εντύπωση επίσης προκάλεσαν αφίσες και κατασκευές αφιερωμένες στο έτος 2015 που έχει καθιερωθεί επίσημα ως διεθνές έτος φωτός και τεχνολογιών με βάση το φως.

Πριν και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των πειραμάτων μουσικό σχήμα αποτελούμενο από μαθητές του Λυκείου έπαιξε σύγχρονα τραγούδια κάνοντας ακόμα πιο ενθουσιώδη την ατμόσφαιρα της γιορτής. Τη γιορτή χαιρέτησαν με σύντομες ομιλίες τους η Σχολική Σύμβουλος της 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Α. Φακίδου και ο Διευθυντής του ΓΕΛ Μουζακίου κ. Γεώργιος Φιλίππου και τίμησαν με την παρουσία τους η Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας-Τρικάλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πασχαλίνα Κόζυβα και όλοι οι Διευθυντές των Σχολείων που υπάγονται στο Δήμο Μουζακίου και πολλοί γονείς μαθητών.

Η εκδήλωση περιελάμβανε και ψηφοφορία για το καλύτερο έργο από τα εκθέματα των κατασκευών τεχνολογίας του Γυμνασίου Μουζακίου, όπως και παρατήρηση των ηλιακών κηλίδων από τηλεσκόπιο, που είχε στήσει στην αυλή του σχολείου ο μαθηματικός του Λυκείου κ. Κώστας Σερίφης.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, 9-11πμ, προηγήθηκε διαδραστική διδασκαλία σε ομάδα 40 μαθητών και στους συνοδούς καθηγητές τους. Οι μαθητές ήταν από το Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑ.Λ. και το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου. Η διδασκαλία με θέμα «Αιχμαλωτίζοντας το νου και την καρδιά κατά τη διδασκαλία του ουράνιου τόξου» έγινε στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ Μουζακίου και ο εκπαιδευτής τους ήταν ο Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλείας κ. Ηλίας Καλογήρου, που για το σκοπό αυτό ήρθε στο Μουζάκι.

Σ’ αυτό το πανηγύρι των Φυσικών Επιστημών πήραν μέρος 15 σχολεία και 2 εκπαιδευτικοί φορείς. Συμμετείχαν 5 Νηπιαγωγεία (Νηπιαγωγείο Αγναντερού, Νηπιαγωγείο Βατσουνιάς, Νηπιαγωγείο Δρακότρυπας, Νηπιαγωγείο Μαγούλας, Νηπιαγωγείο Φαναρίου), 6 Δημοτικά (1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού, Δημοτικό Σχολείο Δρακότρυπας, Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας, Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου), 2 Γυμνάσια (1ο Γυμνάσιο Μουζακίου, Γυμνάσιο Μαγούλας), 1 ΓΕΛ (Γενικό Λύκειο Μουζακίου), 1 ΕΠΑΛ (1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μουζακίου) και 2 εκπαιδευτικοί φορείς (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας, σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ Ηλείας, το ΚΠΕ Μουζακίου, τους Σχολικούς Συμβούλους και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Με την εκδήλωση αυτή στο Μουζάκι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της «8ης Εκδήλωσης για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα». Η εκδήλωση έχει γίνει γνωστή στο πανελλήνιο για την πρωτοφανή συμμετοχή σε πλήθος μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλές άλλες περιοχές. Τα βιβλία δε που εκδίδονται με τα πεπραγμένα της εκδήλωσης, είναι εκτός των άλλων και   εργαστηριακοί οδηγοί, που χρησιμοποιούνται από πολλούς εκπαιδευτικούς της χώρας, λόγω της πληθώρας των πρωτότυπων πειραμάτων που περιέχουν και που περιγράφονται με αναλυτικό και εποπτικό τρόπο. Τα βιβλία αυτά μπορεί κανείς να βρει στον ιστότοπο του ΕΚΦΕ Καρδίτσας (http://ekfe.kar.sch.gr).

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Κωστής Μαραβέγιας - Δυο γυναίκες
Αντώνης Βαρδής - Θέλω να σε δω
Μελίνα Ασλανίδου - Αόρατη πληγή
Φίλιππος Πλιάτσικας - Πολύ χιόνι
Χάρις Αλεξίου - Εξαρτάται
Μάνος Ξυδούς - Γοργόνα
Γιάννης Πάριος - Μόνο αγάπη
Έλλη Πασπαλά - Αύγουστος
Μιλτιάδης Πασχαλίδης - Ανεπίδοτο
Γλυκερία - Δεν έχω πολλά

 


LP - Other people
Wham - Everythink she wants
Sweet - Love is like oxygen
Tina Turner - Steamy windows
Lisa Stansfield - All around the world
Maggie Rielly - Everythink we touchl
Sheryl Crow - My favorite mistake
Fairground Attractions - Perfect
Air Supply - Lost in love
Bad Boys Blue - A world

 


Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728EC