- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

4 Καρδιτσιώτες μαθητές διακρίθηκαν στον 76ο Διαγωνισμό Μαθηματικών ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας µε μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι 4 μαθητές από το νομό µας διακρίθηκαν στον 76ο Διαγωνισμό Μαθηματικών «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που έγινε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016. Η συγκεκριμένη επιτυχία κατατάσσει το νομό Καρδίτσας στην 21η θέση σε πλήθος επιτυχιών ανάμεσα στους 52 νομούς της χώρας μας.

Συγκεκριμένα διακρίθηκαν οι μαθητές :

 

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΓΡΙΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 4ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 3ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΚΑΣΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΟΦΑΔΩΝ

Οι παραπάνω μαθητές θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στην Αθήνα, προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στον επόμενό «ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ» διαγωνισμό από τον οποίο θα επιλεγούν τα µέλη των Εθνικών Οµάδων Μαθηµατικών, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα  µας:

στην 57η ∆ιεθνή Μαθηµατική Ολυµπιάδα (μαθητές λυκείου) που διοργανώνεται στο Χόνγκ Κόνγκ τον Ιούλιο 2016,  στην 33η  Βαλκανική Μαθηµατική Ολυµπιάδα (μαθητές λυκείου) που διοργανώνεται στην Αλβανία το Μάιο 2016, στη 20η Βαλκανική Μαθηµατική Ολυµπιάδα Νέων (μαθητές γυμνασίου) που διοργανώνεται στη Μολδαβία τον Ιούνιο 2016.

Συγχαίρουμε τους μαθητές που διακρίθηκαν και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της προσπάθειάς τους. Το παράρτημά μας, συνεχίζει τα δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών, καθότι η ύλη του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» περιλαμβάνει τα παρακάτω αντικείμενα : Άλγεβρα, Γεωμετρία, Θεωρία Αριθμών, Συνδυαστική, Συνδυαστική Γεωμετρία.