- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

4η Συνάντηση Νεολαίας της Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το τελικό πρόγραμμα της 4ης Συνάντησης Νεολαίας της ΠΟΑΣ και το φεστιβάλ Music by the lake festival στην πανέμορφη Λίμνη Στεφανιάδας,τα οποία θα πραγματοποιηθούν μετά από 3 χρόνια αποχής στις 22-23-24 Ιουλίου 2022, στην Αργιθέα με ένα πλούσιο πρόγραμμα για όσους νέους και νέες θα έχουν την τύχη να παρευρεθούν. Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις φυσικά ο Δήμος Αργιθέας με τον οποίο συνδιοργανώνουμε κάθε μας δράση, πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων των τοπικών συλλόγων των χωριών που θα επισκεφθούμε, συγκεκριμένα ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πετρίλου,  Πολιτιστικός Σύλλογος Λεοντίτου, Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Κουμπουριανητών και ο Σύλλογος Βλασιωτών «Η Καραβούλα», καθώς και οι πάντα φιλόξενες αργιθεάτικες οικογένειες που ανοίγουν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν τη Νεολαίας μας αφιλοκερδώς, καθώς και οι αργιθεάτες επαγγελματίες της περιοχής μας που συνεργάζονται μαζί μας.

Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο τριήμερο με δράσεις και παραδοσιακούς ήχους νεανικών σχημάτων στα πανέμορφα τοπία της περιοχής μας. Ένα μέρος των εκδηλώσεων μας έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη βοήθεια της ΑΝΚΑ Καρδίτσας, και γίνονται με την χρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εξίσου σημαντική είναι η ενίσχυση τους από Αργιθεάτες που συνδράμουν από την πρώτη στιγμή στην ΠΟΑΣ.  Φέτος, συμμετέχει νεολαία μας από τους : Σύλλογο Αργιθεατών Λάρισας, Σύλλογο Αργιθεατών Επαρχίας Φαρσάλων, το Σύλλογο Αργιθεατών Καρδίτσας, Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων, Σύλλογο Πετροχωρίου «Το Σπυρέλο» και παρόλες τις συνθήκες είναι μεγάλη και εννοείται μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας παροτρύνει να ξεπερνούμε όλες τις δυσκολίες για να υπάρχει μία άριστη διοργάνωση, γιατί η ΠΟΑΣ ιδρύθηκε με σκοπό την συνεργασία των απανταχού αργιθεάτικων συλλόγων και τον συντονισμό τους προκειμένου να οργανώνονται στην περιοχή μας σημαντικές δράσεις από κοινού. Σε όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων η νεολαία μας θα συνοδεύεται από τον επίτιμο πλέον γιατρό της ΠΟΑΣ, κ. Γιώργο Βατίδη, ο οποίος με μεγάλη χαρά και φέτος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας αφιλοκερδώς.  Η μετακίνηση όλων όσων συμμετέχουν είναι δωρεάν με σημείο συνάντησης τη Λάρισα, στην πλατεία Σταθμού την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 και ώρα 9.00πμ.

Ακολουθεί το πρόγραμμα αναλυτικά, και στο οποίο φυσικά μπορούν να μετέχουν μικροί και μεγάλοι, που θα βρίσκονται στην περιοχή τις ημέρες αυτές:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

9.00 Συνάντηση Νεολαίας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης της Λάρισας (πλατεία σταθμού)

10.30 Στάση στην Καρδίτσα για επιβίβαση νεολαίας

12.00 Άφιξη στο Πετρίλο – Ιστορική ξενάγηση στο Σχολείο στο Μάγειρο σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πετρίλου

13.30 Μεσημεριανό

16.00 Στάση στο ποτάμι (Δέντρο στο βράχο) για μπάνιο

20.00 Παναγία Πετρίλου στην Κρανιά-αφήγηση από παλαιούς Αργιθεάτες της ζωής στην Αργιθέα – παραδοσιακό γλέντι

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Ιουλίου 2022

8.30 Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιάς

9.30 Πεζοπορία: Mονοπάτι από Ιερά Μονή Σπηλιάς με κατεύθυνση προς Λεοντίτο  σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πετρίλου

11.30 Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεοντίτου «ο Πλάτανος» θα παρουσιαστούν παραδοσιακά εδέσματα και τοπικές παραδοσιακές συνήθειες

14.30 Ξενάγηση σε παραδοσιακό τυροκομείο της περιοχής

8:00 Λίμνη Στεφανιάδας – Συναυλία Music by the lake Festival

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

9.30  Επίσκεψη στο χωριό Κουμπουριανά – Ξενάγηση στο μουσείο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Κουμπουριανητών

10.15 Στάση για δεκατιανό και καφέ

12.00 Eπίσκεψη στο χωριό Βλάσι -Ξενάγηση από τον σύλλογο Βλασιωτών «Η Καραβούλα» στο λαογραφικό Μουσείο

13.00 Αναχώρηση και επιστροφή στη Λάρισα