- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

5ο ΓΕΛ Καρδίτσας: 1η Διεθνής Συνάντηση Erasmus+

Στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ ΚΑ229 που υλοποιεί το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε η 1η διεθνής συνάντηση εργασίας LTTAαπό 28/1/19 έως1/2/19, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από πέντε χώρες, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία και το κεντρικό του θέμα είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων κατάλληλων για την αγορά εργασίας στον 21ο αιώνα. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος αντιπροσωπίες καθηγητών και μαθητών κάθε χώρας. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής, Διευθυντής, η κα Ευθυμία Ζήση, καθηγήτρια ΠΕ02 και 5 μαθήτριες και μαθητές της Β’τάξης.

Τις αντιπροσωπίες υποδέχθηκαν με θέρμη στο «Agrupamentode EscolasdoForteda Casa» της Λισαβόνας η υπεύθυνη του προγράμματος HelenaRamos, καθηγήτρια ξένων γλωσσών, καθώς και καθηγητές και μαθητές του Σχολείου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψηςοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο σχολείο,να έρθουν σε επαφή με την τοπική κουλτούρα και να γνωριστούν με συνομηλίκους τους μαθητές από τις συμμετέχουσες χώρες. Επίσης οι ομάδες ξεναγήθηκαν στην πανέμορφη πόλη της Λισαβόνας, ενώ πραγματοποιήθηκε μια ημερήσια εκδρομή στο πάρκο Sintraκαι στοπαραδοσιακό χωριό Cascais.

Η ελληνική ομάδα παρουσίασε ομαδικές εργασίες και συμμετείχε σε ενδιαφέροντα workshop, υλοποιώντας δράσεις του προγράμματος (elevatorpitch). Το ευρωπαϊκό ταξίδι του 5ου ΓΕΛ συνεχίζεται με νέες δράσεις κινητικότητας κατά το τρέχονκαι το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020.