- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας: 3η Διεθνής Συνάντηση Erasmus

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ219 που υλοποιεί το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε η 3η διεθνής συνάντηση εργασίας LTTAαπό 15/10/18 έως19/10/18, στο Λέτσε της Ιταλίας. Στο διετές αυτό πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από τέσσερις χώρες, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία. Στη συνάντηση αυτή έλαβαν μέρος αντιπροσωπίες καθηγητών και μαθητών κάθε χώρας. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής, Διευθυντής, η κα Βάγια Τσαντίκου, καθηγήτρια ΠΕ07 και 8 μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης.

Τις αντιπροσωπίες υποδέχθηκαν με θέρμη στο Σχολείο «I.I.S.S. E. FERMI» της πόλης Λέτσε η υπεύθυνη του προγράμματος OrnellaGaetani, καθηγήτρια ξένων γλωσσών, καθώς και καθηγητές και μαθητές του Σχολείου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψηςοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο σχολείο,να έρθουν σε επαφή με την τοπική κουλτούρα και να γνωριστούν με συνομηλίκους τους μαθητές από τις συμμετέχουσες χώρες. Επίσης οι ομάδες ξεναγήθηκαν στην πανέμορφη πόλη του Λέτσε, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο ημερήσιες εκδρομές, μια στο Otranto και η άλλη στις σπηλιές Castellana και στο παραδοσιακό χωριό Alberobello.

Η ελληνική ομάδα παρουσίασε τα λογισμικά με τα οποία εργάστηκε το προηγούμενο διάστημα και συμμετείχε σε εργαστήρια, υλοποιώντας δράσεις του προγράμματος. Το ευρωπαϊκό ταξίδι του 5ου ΓΕΛ συνεχίζεται και διευρύνεται, όχι μόνο με την τρέχουσα δράση, αλλά και με νέα σχέδιαErasmus+, ταοποία το Σχολείο προγραμματίζει να υλοποιήσει κατά τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020.