- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD

Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλώ» διοργανώνει και φέτος το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability), μοναδικό στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 – 5 Ιουνίου 2022, στο Μουζάκι, στην Καρδίτσα και στη Λίμνη Πλαστήρα. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά με ζωντανή μετάδοση των παραστάσεων της Παρασκευής και του Σαββάτου στο site της Ομάδας www.dryadesenplo.gr/5th-idfd.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη της Ε.Σ.Α.μεΑ ,της ΠΕΔ Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., οι γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, η ψυχιατρική κλινική Κασταλία και η Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας.

Το Φεστιβάλ – θεσμός της πόλης της Καρδίτσας υλοποιείται φέτος για 9η συνεχή φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και για 5η σε διεθνές, με τη συμμετοχή μεικτών ομάδων χορού και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Φέτος το Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

*Ο επίλογος των Workshop θα γίνει χορογραφικά με την μέθοδο DanceDisability της Μαρίας Καραπαναγιώτη.

Η παρουσίαση του Φεστιβάλ θα γίνει από τον Βαγγέλη Αυγουλά, δικηγόρο, Πρόεδρο της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, την Κατερίνα Σταθοπούλου, φιλόλογο, και την Ευαγγελία Καραγιάννη, μέλος της Διοργανωτικής Επιτροπής.

Οι ομάδες που συμμετέχουν φέτος στη διοργάνωση είναι:

Στην επιστημονική – καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ συμμετέχουν οι:

 

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.