- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability)

Το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability) συνεχίζεται την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στη Λίμνη Πλαστήρα, με πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα!

Την Παρασκευή 26/5/2023 το απόγευμα από τις 3.00μ.μ. θα πραγματοποιηθούν βιωματικά σεμινάρια στο Θέατρο Πεζούλας, Λίμνη Πλαστήρα.

Εισηγητές των workshop θα είναι οι:

Η συμμετοχή στα workshop EINAI ΕΛΕΥΘΕΡΗ στο πλαίσιο της προσφοράς της Καλλιτεχνικής ομάδας στην ευρύτερη περιοχή

Οι δράσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται το Σάββατο 27 Μαΐου στις 11.00π.μ. με συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών σε άτομα με Αναπηρία από τον κο. Παπάνη, Σύμβουλο – Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Ξενοδοχείο Κιέριον και χορευτικές παραστάσεις των ομάδων στο Νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου (6.00μ.μ., είσοδος ελεύθερη). Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρωί στο ειδυλλιακό περιβάλλον της Λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στο Βοτανικό Κήπο του Νεοχωρίου με την τελετή λήξης του Φεστιβάλ και την απονομή των βραβείων στις ομάδες (12.00μ.μ., είσοδος ελεύθερη).

Στη διοργάνωση τηρούνται με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, καθώς και των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Ε.Σ.Α.μεΑ και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., οι γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, το κοινωνικό κέντρο “Σταύρος Χαλιόρης”, η ψυχιατρική κλινική Κασταλία, το εργαστήριο Φυσικοθεραπείας IASSIS – Φυτιλής Θωμάς, η εταιρία live streaming/ filming/ video production Local Stage και η Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσετε τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια, ώστε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.