- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

7ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου

Αύριο Πέμπτη 16-11-2017 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 7ο συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται δωρεάν από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ Ας βάλουμε τα βότανα στη ζωή μας: Η χώρα μας είναι προνομιούχος στην παραγωγή βοτάνων κυρίως στην ποιοτική.  Παρόλα αυτά η κατανάλωσή τους από τους έλληνες, υπολείπεται σε σχέση με πολίτες άλλων χωρών. Στη Γερμανία π.χ. τα βότανασυμπεριλαμβάνονται στο εθνικό σύστημα υγείας, συνταγογραφούνται από γιατρούς και οι γερμανοί  πολίτες πληρώνουν μέρος της αξίας τους όπως ακριβώς και για τα χημικά φάρμακα.Τι γίνεται στις άλλες χώρες και γιατί στη χώρα μας είμαστε πίσω στη χρήση τους.

Β΄  Τί είναι: το DNA,  οι κληρονομικές καταβολές,  το γονίδιο, ο γενετικός κώδικας; Πως κληρονομούνται τα χαρακτηριστικά από τους γονείς στα παιδιά; Τι είναι οι μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό και τι προβλήματα προκαλούν;  Πως γεννιούνται παιδιά με σύνδρομο Down (μογγολοειδής ιδιωτεία), με σύνδρομο Williams, Patau,Prader–Willi,Turner, Klinefelter κ.ά.;

Και αφιερώνουμε πάντα λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και συντονισμός Συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr [1] ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr [2]

Είσοδος ελεύθερη.