Ειδήσεις

730.000 ευρώ για Αγροτική Οδοποιία στις Δ.Ε Σοφάδων και Άρνης


Ο Δήμος Σοφάδων αξιοποιεί κάθε πηγή χρηματοδότησης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του. Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχουν υποβληθεί δύο προτάσεις στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020  συνολικού προϋπολογισμού 730.000 ευρώ.

Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε Σοφάδων 330.000 ευρώ

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή το έργο αφορά:

  1. Την βελτίωση αγροτικής οδού από χθ+650 οδού Καρποχώρι- Αγία Παρασκευή εως θέση «Αμπέλια»
  2. Βελτίωση αγροτικής οδού από σιδηροδρομική γραμμή Σοφάδες – Παλαιοφάρσαλος ως Μικρό Παζαράκι

 

Τα έργα αναμένεται να βελτιώσουν τα δομικά και γενικά χαρακτηριστικά των κυκλοφοριακών συνθηκών των υφιστάμενων αγροτικών οδών. Το χωμάτινο πλέον οδόστρωμα των οδών έχει υποστεί φθορές και ανωμαλίες σε αρκετά σημεία που τις καθιστούν σε μεγάλο τμήμα δύσβατες ειδικά μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Παράλληλα το πλάτος της αγροτικής οδού Καρποχώρι- Αγία Παρασκευή εως θέση «Αμπέλια» είναι στενό και κατά τμήματα μεταβαλλόμενο. Ο δρόμος σιδηροδρομική γραμμή Σοφάδες – Παλαιοφάρσαλος ως Μικρό Παζαράκι, παρουσιάζει αυξημένη κίνηση ενώ σε περιόδους άσχημων καιρικών συνθηκών δυσχεραίνεται κατά πολύ η διάβαση. Συνεπώς, οι ανάγκες ομαλής και άνετης μετακίνησης στην περιοχή και η εξυπηρέτηση παρόδιων εγκαταστάσεων καθιστούν αναγκαία τη βελτίωση των οδικών τμημάτων.

Οι οδοί πρόκειται να εξυπηρετήσουν τη λειτουργία της σύνδεσης αγροτικών εκτάσεων, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και υδραυλικών έργων εξυπηρετώντας παράλληλά την προσπέλαση στα παρακείμενα αγροκτήματα και τις συμβαλλόμενες οδούς.

 

Και στις δύο περιπτώσεις θα τοποθετηθεί ασφαλτικός τάπητας σε πλάτος κυκλοφορίας 5,5 μέτρων.

 Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε Αρνης 394.000 ευρω

Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπονται να εκτελεστούν εργασίες βελτίωσης υφιστάμενης οδού στην περιοχή του  Πύργου Κιερίου μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα θα βελτιωθεί η υφιστάμενη αγροτική οδός που η αρχή της τίθεται πλησίον του οικισμού Πύργου Κιερίου στη συμβολή υφιστάμενης αγροτικής οδού με την επαρχιακή οδό Ματαράγκας- Σοφάδων. Στη συνέχεια και με κατεύθυνση βορειοανατολικά, βελτιώνει την υφιστάμενη αγροτική οδό και καταλήγει στη συμβολή της αγροτικής οδού με την ασφαλτοστρωμένη οδό Κυψέλης – Ματαράγκας.

-Μεταξύ άλλων θα εκτελεστούν οι εξής εργασίες:

-Κατασκευή υπόβασης και βάσης από θραυστό υλικό λατομείου

-Ασφαλτική προεπάλειψη

-Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 5 εκατοστών και πλάτους 6 μέτρων

-Κατασκευή ερεισμάτων πάχους 5 εκατοστών και πλάτους 50 εκατοστών

Σε σχετική του δήλωση ο αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Βασίλης Αλεξόπουλος τόνισε: «Η Δημοτική Αρχή Σοφάδων διεκδικεί και αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία. Μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στοχεύουμε στο  να χρηματοδοτήσουμε σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας που βοηθούν την καθημερινότητα των αγροτών- και όχι μόνο- καθώς τους εξασφαλίζει την βατότητα πρόσβασης προς τους χώρους εργασίας τους και συνεπώς την ασφάλεια τους.»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πλήρης συμμετοχών η 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νεκρός από αναθυμιάσεις ένας αλλοδαπός στη λίμνη Πλαστήρα