- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

7ο Διεθνές Εθνολογικό μας Συνέδριο με θέμα: Η Θεσσαλία στην Επανάσταση του 1821

Τη φετινή χρονιά 2022, η Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων έχει την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία όπως είναι γνωστό γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου στην έδρα της Αμφικτιονίας στον Παλαμά αλλά αναβλήθηκε λόγω της Πανδημίας.

Η εν λόγω συνέλευση θα πραγματοποιηθεί όταν προκύψουν οι κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες και πιθανότατα την άνοιξη! Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση – ειδοποίηση.

Τη νέα χρονιά επίσης έχουμε το 7ο Διεθνές Εθνολογικό μας Συνέδριο με θέμα «Η Θεσσαλία στην Επανάσταση του 1821: Πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ιστοριογραφικές απηχήσεις», του οποίου έχει αναρτηθεί και κοινοποιηθεί στα μέλη μας η σχετική προκήρυξη.

Το συνέδριό μας, το οποίο γίνεται μετά από αναβολή λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο της Μαγνησίας, στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2022 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 το Καραγκούνικο Αντάμωμα, επίσης στο Βελεστίνο.

Στις 8, 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022, η ψυχή και η καρδιά των καραγκούνηδων χτυπούν δυνατά στην γεννήτρα και τροφό του Ρήγα Βελεστινλή, στο Βελεστίνο.

Θα είμαστε όλοι εκεί, να πούμε για άλλη μια φορά το «Φίλοι μ’ καλώς ορίσατε»!!