8η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα

06 Μαΐου 2015

Στο κτιριακό συγκρότημα των 2ου Γενικού Λυκείου, 2ου και 5ου Γυμνασίων Καρδίτσας έγινε την Τρίτη, 5 Μαΐου 2015 η 8η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες. Στην εκδήλωση μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τις εργασίες τους σχετικά με τις Φυσικές Επιστήμες που αφορούσαν στην πραγματοποίηση πειραμάτων, σχετικών αφισών, κατασκευών και παρουσιάσεων.

Πλημμύρισε το σχολικό συγκρότημα από παιδικές φωνές που με χαρά και προθυμία παρουσίαζαν στους παρευρισκόμενους τα πειράματα που είχαν προετοιμάσει σε συνεργασία με τους δασκάλους και καθηγητές τους. Γέμισε το κλειστό γυμναστήριο και η αυλή του σχολείου με θρανία, που είχαν κατακλυσθεί από τα εκθέματα των μαθητών, πολλά από τα οποία ήταν όχι μόνο ενδιαφέροντα αλλά και εξαιρετικά πρωτότυπα. Φυλλάδια είχαν προετοιμαστεί με επεξηγήσεις των όσων έδειχναν και διανέμονταν στους ενδιαφερομένους. Μπορούσε κανείς να δει από εκθέματα με φυτά, κηπευτικά και εδαφολογικές αναλύσεις, πειράματα σχετικά με το φως και τις τεχνολογικές εφαρμογές του, πειράματα για τη διατήρηση της ενέργειας και τις μετατροπές της από μια μορφή σε άλλη, εντυπωσιακά πειράματα Χημείας και Φυσικής, ιστορικά πειράματα, αφίσες αφιερωμένες στη δεκαετία 2010-20 κατά της ερημοποίησης και στο έτος 2015 για το φως.

Η χαρά στα πρόσωπα των μαθητών ήταν περισσότερο από εμφανής, χαρά της δημιουργίας, χαρά της αναγνώρισης της προσπάθειας, χαρά που προσφέρει απλόχερα η Γνώση και οι Φυσικές Επιστήμες.

Η εκδήλωση εκτός από πειράματα είχε και πολλή μουσική. Μαθητικό συγκρότημα του Μουσικού Σχολείου πλαισίωσε την εκδήλωση και ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και θαύμασαν τα «κατορθώματα» των μαθητών η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανίκας, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Έφη Μητσιάδη, η Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας-Τρικάλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πασχαλίνα Κόζυβα, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Κοτοπούλης και κ. Αικατερίνη Καραγκούνη, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου, ο Υπεύθυνος Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Ηλείας κ. Ηλίας Καλογήρου, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καρδίτσας κ. Ιωάννης Γεννάδιος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων π. Παναγιώτης Καλλιώρας και πολλοί Διευθυντές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρουσιάσεις πειραμάτων, αφισών και πάσης φύσεων εκθεμάτων των μαθητών έγιναν από 9 Νηπιαγωγεία (22ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, Νηπιαγωγείο Καλλίθηρου, Νηπιαγωγείο Καρδιτσομαγούλας, Νηπιαγωγείο Κυψέλης, Νηπιαγωγείο Λεονταρίου, 1ο Νηπιαγωγείο Παλαμά, 2ο Νηπιαγωγείο Παλαμά, 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά, 4ο Νηπιαγωγείο Παλαμά), 10 Δημοτικά Σχολεία (1ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, 14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, 18ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, Δημοτικό Σχολείο Καρδιτσομαγούλας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης), 9 Γυμνάσια (1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 3ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 6ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, Γυμνάσιο Λεονταρίου, Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, Γυμνάσιο – Λ.Τ. Ιτέας), 7 Γενικά Λύκεια (1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, 2ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, Γενικό Λύκειο Λεονταρίου, Γενικό Λύκειο Προαστίου), 3 Επαγγελματικά Λύκεια (1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας, 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας, 2ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας) και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας.

Η 8η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες συνεχίστηκε το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου 2015 στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας. Στις 5-7μμ στο εργαστήριο του ΕΚΦΕ έγινε διαδραστική διδασκαλία με θέμα «Αιχμαλωτίζοντας το νου και την καρδιά κατά τη διδασκαλία του ουράνιου τόξου». Συμμετείχαν 24 εκπαιδευτικοί (ειδικότητας βιολόγου, γεωλόγου, φυσικού, χημικού και μαθηματικού) και ο εκπαιδευτής τους ήταν ο Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλείας κ. Ηλίας Καλογήρου, που για το σκοπό αυτό ήρθε στην Καρδίτσα.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας, από τις 8πμ-2μμ έγιναν διαδραστικές διδασκαλίες σε τρεις ομάδες μαθητών (100 συνολικά) και στους συνοδούς καθηγητές τους (20 συνολικά). Οι μαθητές ήταν από 8 ΓΕΛ (1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, 2ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, 4ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, Γενικό Λύκειο Ιτέας, Γενικό Λύκειο Λεονταρίου, Γενικό Λύκειο Παλαμά), 2 ΕΠΑΛ (1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας, 2ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας) και 7 Γυμνάσια (1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 3ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, 6ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, Γυμνάσιο Σοφάδων). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με το ίδιο θέμα και με τον ίδιο διδάσκοντα της προηγούμενης ημέρας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας, σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ Ηλείας, το ΚΠΕ Μουζακίου, τους Σχολικούς Συμβούλους και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Η 8η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες δεν ολοκληρώθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, αλλά έχει και συνέχεια στο Μουζάκι την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015. Στο Γενικό Λύκειο Μουζακίου, στις 11πμ, μαθητές από 5 Νηπιαγωγεία, 6 Δημοτικά Σχολεία, 2 Γυμνάσια, 1 Γενικό και 1 Επαγγελματικό Λύκειο του Δήμου Μουζακίου θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους σε όσους θα επισκεφθούν για το σκοπό αυτό το σχολείο. Των παρουσιάσεων θα προηγηθεί διαδραστική διδασκαλία για το ουράνιο τόξο για μαθητές του Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Μουζακίου.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031EC