Ειδήσεις

8ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 24-11-2016 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 8ο συμπόσιο της νέας περιόδου 2016 με τίτλο ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ,  Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας, όπου μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑ: Παρουσίαση του 2ου Φόρουμ NYELENI για την διατροφική κυριαρχία που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία. Συζήτηση γύρω από τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις προσπάθειες των πολυεθνικών εταιριών για τον έλεγχο της τροφής, των σπόρων και της γης.  Δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών να οργανωθούν.

Με τον Αριστοτέλη Τσόγκα – γεωπόνο

Β΄ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ:  Ένα γραμμάτιο πρόληψης, ισοδυναμεί με ένα τόνο θεραπείας.Στην αρχαία Κίνα οι άνθρωποι δεν πλήρωναν τους γιατρούς τους όταν αρρώσταιναν, γιατί τους θεωρούσαν υπεύθυνους  για την υγεία τους. Οι ιατρικές σχολές της χώρας μας διδάσκουν ελάχιστα την προληπτική ιατρική και κυρίως τη θεραπευτική με χημικά φάρμακα, εγχειρήσεις, ακτινοβολίες κ.α. Στις περισσότερες περιπτώσεις των ασθενειών δεν έχουμε πραγματική θεραπεία με την έννοια της εξάλειψης των αιτιών που προκάλεσαν το σύμπτωμα, παρά φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση του συμπτώματος.Γιατί άραγε δεν γίνεται προληπτική ιατρική ;Τα στοιχεία αντλούμε από  βιβλία εναλλακτικών γιατρών, οι οποίοι πολλές φορές γιατρεύουν αρρώστουςμε φυσικά μέσα, εκεί που οι επίσημη ιατρική μας, τούς στέλνει σπίτι γιατί σηκώνει ψηλά τα χέρια!!

Με το Σωκράτη Βασιλάκο – υγιεινιστή

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου
Επόμενο άρθρο Σύντομο ιστορικό της Μεραρχίας PINEROLO