- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

868.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία στον Δήμο Παλαμά

Ο Δήμος Παλαμά είναι μέσα στους 25 πρώτους Δήμους της χώρας που μέσω του προγράμματος Φιλόδημος στον άξονα προτεραιότητας «Δράσεις για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας» χρηματοδοτείται για έργα αγροτικής οδοποιίας. Το ποσό χρηματοδότησης είναι 868.000 ευρώ και σε αυτό θα προστεθούν άλλες  214.800 ευρώ από ΣΑΤΑ του Δήμου και το συνολικό ποσό του έργου θα ανέλθει σε 1.082.800 ευρώ. Αφορά σε ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων σχεδόν σε όλες τις τοπικές κοινότητες σε μήκος που θα ποικίλει και θα είναι από 500 έως 900μ.. Στο έργο προβλέπονται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

Είναι το τέταρτο έργο αγροτικής οδοποιίας που εγκρίνεται για τον Δήμο Παλαμά ύστερα από τις χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αγροτική οδοποιία στον Παλαμά, Προάστιο και Ιτέα και οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο των δημοπρασιών.

Παράλληλα ο Δήμος Παλαμά στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και στον άξονα «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» και στην αρχική του πρόταση για «Εξοπλισμό τριτοβάθμιας επεξεργασίας εκροών Ε.Ε.Λ. Παλαμά» προϋπολογισμού 682.000 ευρώ έκανε πρόσθετη πρόταση για χρηματοδότηση ενός μικρού φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 50kwο οποίος θα καλύπτει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος της εγκατάστασης των λυμάτων και ενός φορτηγού μεταφοράς ιλύος με συνολικό προϋπολογισμό 218.000 ευρώ.

Με αυτές τις χρηματοδοτήσεις και προτάσεις αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αυτή η δημοτική αρχή ξέρει , θέλει και μπορεί να διεκδικεί και να φέρνει σημαντικά έργα στον Δήμο μας.