- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

9 + 1 λόγοι για να φοιτήσει ένας μαθητής στο Μουσικό σχολείο

  1. Οι μαθητές διδάσκονται (εκτός από τα μαθήματα γενικής παιδείας) επιπλέον μαθήματα μουσικής και αισθητικής παιδείας, στα οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ατομική διδασκαλία ενός μουσικού οργάνου. Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από μια πληθώρα οργάνων της Ευρωπαϊκής και της Παραδοσιακής μουσικής.
  2. Οι μαθητές διδάσκονται τόσο τα μαθήματα γενικής παιδείας (σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας) όσο και τα μουσικά μαθήματα σε ολιγομελή τμήματα.
  3. Οι μαθητές συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα, μια ξεχωριστή και έντονη μουσική δραστηριότητα, που διευρύνει το γνωστικό τους επίπεδο, ενισχύει τις ατομικές και κοινωνικές τους δεξιότητες και συμβάλλει στην καλλιέργεια αισθήματος ομαδικότητας και συνεργασίας.
  4. Σημαντικό όφελος για τους μαθητές ενός Μ.Σ. αποτελεί η εμφάνισή τους μπροστά στο κοινό. Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα παιδιά βιώνουν την εμπειρία της έκθεσης, της αποδοχής ή της κριτικής και αποκτούν πολύτιμα εφόδια για την ενήλικη ζωή τους.
  5. Οι καθηγητές των μουσικών όσο και των γενικών μαθημάτων είναι επαγγελματίες αυξημένων προσόντων (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, κ.λ.π.) και επιλέγονται από αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας κατόπιν κατάθεσης βιογραφικού και συνεκτίμησης της εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής τους συγκρότησης.
  1. Η μεταφορά των μαθητών γίνεται δωρεάν με λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν ειδικά το σχολείο.. Ακόμη και για τους μαθητές που μένουν αρκετά μακριά, προβλέπεται δωρεάν μεταφορά με  ταξί.

 

  1. Παρέχεται δωρεάν σίτιση με πλήρες και υγιεινό διαιτολόγιο κατά τις μεσημεριανές ώρες.

 

 

  1. Στους αποφοίτους των Μουσικών Σχολείων, χορηγούνται πτυχία μουσικής ειδικότητας, κατόπιν σχετικών εξετάσεων, βάσει του Ν.2158/93(ΦΕΚ 109/τ.Α΄).

 

  1. Οι απόφοιτοι του  Μουσικού Λυκείου  συμμετέχουν  κανονικά στις Πανελλαδικές  Εξετάσεις  για  την  εισαγωγή  τους  σε  όλα  τα  τμήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Οι  μαθητές  που επιθυμούν να  εισαχθούν  στα  αντίστοιχα  μουσικά πανεπιστημιακά τμήματα, έχουν το προνόμιο να διδάσκονται τα υπό εξέταση  μαθήματα  εντός  του  σχολείου.

Και…

  1. Η αξία της μουσικής είναι ανεκτίμητη.

Άλλωστε ο Πλάτωνας έγραψε: «Η εκπαίδευση στη μουσική είναι ανάγκη επιτακτική γιατί περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο ο  ρυθμός και η αρμονία   επηρεάζουν το ενδότερο κομμάτι του εαυτού μας, και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξέρει πως να το  χαλιναγωγήσει».

Οι αιτήσεις συνεχίζονται……

Όσοι μαθητές της Στ΄ δημοτικού  ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μουσικό Σχολείο, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση https://forms.gle/jPvrtoCXvhWKDiGy5 [1] . Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Σχολείου 24410 73970, στο email  gymmkard@sch.gr