- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

90 φοιτητές και απόφοιτοι Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον ΣΘΕΒ

 Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών συμμετείχε στην Ημέρα Καριέρας που διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  στον Βόλο, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Περίπου 90 φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και εργαζόμενοι που αναζητούν νέες εργασιακές ευκαιρίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου για την υπηρεσία που προσφέρει ο Σύνδεσμος στις επιχειρήσεις μέλη του.

Η «Διασύνδεση Εργασίας» αποτελεί μια υπηρεσία που δημιουργήθηκε το 2009 από τον ΣΘΕΒ και δίνει τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να προσκομίσουν το βιογραφικό τους. Οι θεσσαλικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση στα βιογραφικά αυτά, να αναζητούν στελέχη με κριτήριο το επίπεδο σπουδών τους, τις ξένες γλώσσες, τις ψηφιακές ικανότητες κ.α.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων που έδωσαν το παρών πραγματοποιώντας παράλληλα ατομικές συνεντεύξεις και διεκδικώντας  ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και απασχόλησης.

Οι νέες τάσεις όπως διαμορφώνονται σήμερα στην αγορά εργασίας, καθιστούν ιδιαίτερα σημαντική την πραγματοποίηση τέτοιου είδους εκδηλώσεων που στοχεύουν στη σύνδεση της ακαδημαϊκής με την επιχειρηματική κοινότητα, καθιερώνοντας ένα συνεχώς εξελισσόμενο δίκτυο συνεργασιών με εταιρίες και φορείς.