- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

A΄ Μυροφόρεια 2016 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Οσιομάρτυρος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, μετέβη συνοδευόμενος από τους Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Θεόκλητο Δήμου, υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Αυτής στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στη Βουνένη, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία υπέρ υγείας όλων όσων εργάζονται εθελοντικά και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στα «Σπίτια Αγάπης» της Μητροπολιτικής περιφέρειας, δηλαδή τους διακονούντες ιερείς και τις εθελόντριες κυρίες-διακόνισσες και των πέντε (5) «Σπιτιών Αγάπης» της Θεσσαλιώτιδος Εκκλησίας. Με τις ευλογίες του Μητροπολίτου μας και με την αρωγή και συμπαράσταση των μελών του Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου υλοποιήθηκε η εκδήλωση. Εμπνευστής των «Α΄ Μυροφόρειων» ήταν ο π. Θεόκλητος Δήμου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος απένειμε επαίνους και αναμνηστικά δώρα σε περισσότερες από 400 εθελόντριες κυρίες για τν πολύτιμη προσφορά τους και συνδρομή τους στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
 Ο Σεβασμιώτατος με αισθήματα χαράς, ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης εξήρε στο λόγο του την σπουδαιότητα του επιτελούμενου έργου της φιλανθρωπίας από την τοπική μας Εκκλησία και εξέφρασε εκθύμως ειλικρινείς ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειο Τσιάκο, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του να παρευρεθεί στην παραπάνω εκδήλωση και σε όσους κοπιάζουν και αφιερώνονται καθημερινά, γιατί με τη δική τους βοήθεια, με τα δικά τους χαμόγελα προσφέρονται συσσίτια στους «εν ανάγκαις ευρισκομένους» αδελφούς μας και έτσι με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η ευαγγελική εντολή της αγάπης και βιώνουμε τον μακαρισμό του Κυρίου μας: «Μακάριοι ο λεήμονες τι ατο λεηθήσονται».
 Στο τέλος της εκδήλωσης αυτής, ο Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Μπατέλη, ο οποίος εγκαταβιοί στο Ιερό Προσκύνημα και καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για την ανάδειξή του.