- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Aγιασμός στο 1ο δημοτικό σχολείο Παλαμά

Ξεκίνησε χθες και επίσημα η νέα σχολική χρονιά 2013-2014, με τον καθιερωμένο Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία όλων των βαθμίδων της ελληνικής επικράτειας.

Η επίσημη τελετή του Αγιασμού για το δήμο Παλαμά, έγινε στο 1ο δημοτικό σχολείο παρουσία του δημάρχου Παλαμά κ. Κων. Πατσιαλή και του δημοτικού συμβούλου κ. Αντώνη Θεοδώρου.

Το αγιασμό τέλεσε ο αιδεσιμότατος π. Ηλίας, ο οποίος αμέσως μετά διάβασε προς τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου το μήνυμα του μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου εν όψει της έναρξης των μαθημάτων.

Ακολούθησε το καλωσόρισμα των μαθητών και οι ευχές προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου – και κυρίως προς τους νέους μαθητές (τα «πρωτάκια»), από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Κώστα Δασκαλόπουλο, ο οποίος τόνισε με έμφαση την αξία που έχει η συνεργασία μαθητών, δασκάλων και γονέων για την επιτυχή λειτουργία του σχολείου.

Σε σύντομη ομιλία του, ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής ευχήθηκε καλή χρονιά σε διδάσκοντες και διδασκόμενους, τόνισε την σημασία που έχει η μόρφωση στη ζωή ενός ανθρώπου και ιδίως οι πρώτες γνώσεις που αποκτάμε στο δημοτικό σχολείο. Ο κ. Πατσιαλής επισήμανε επίσης την άριστη συνεργασία που έχει η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου με τη δημοτική αρχή και ευχαρίστησε γι’ αυτό τους δασκάλους και το σύλλογο γονέων.

 

Το νέο κτίριο…

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το δήμαρχο και το διευθυντή του σχολείου, στο νέο κτίριο που θα ανεγερθεί άμεσα προς τα ανατολικά της σχολικής μονάδας και με την αποπεράτωσή του θα συμβάλλει σε πιο άνετη και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου.

Όπως είναι γνωστό, το νέο κτίριο θα είναι διώροφο, με εμβαδό δόμησης 884 τ.μ., εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, έχει προϋπολογισμό 1.423.000 ευρώ και σύντομα θα δημοπρατηθεί. Το νέο κτίριο θα έχει συμπληρωματικές χρήσεις ως προς το υφιστάμενο κτίριο του 1ου δημοτικού σχολείου.

Συγκεκριμένα, το νέο κτίριο θα στεγάζει στον πρώτο όροφο μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών, αποθήκη σχολικών βιβλίων, κουζίνα, χώρους υγιεινής και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους, και στο δεύτερο όροφο, τέσσερις αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, το γραφείο συλλόγου γονέων και τους απαραίτητους χώρους υγιεινής.