- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Α. Bασιλάκος: Θλιβερό το μήνυμα … από τη διάθεση τροφίμων στην Κοινότητα Μουζακίου

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε σχετικά με τα «Φορτώματα και τα Ξεφορτώματα της ανθρωπιστικής βοήθειας, σε πλημμυροπαθείς! και άπορους Μουζακιώτες».

Δυστυχώς και όπως προκύπτει μέχρι σήμερα, «αρνούνται» οι αρμόδιοι της Κοινότητας Μουζακίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μουζακίου (ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Μ) να γνωστοποιήσουν καταστάσεις ωφελούμενων δικαιούχων, ποσότητες που διανεμήθηκαν, καθώς επίσης  «και τους αιρετούς διανομείς τακτικής και μεθοδολογίας Μαυρογιαλούρου».

Είναι προφανές ότι, «αποκρύπτονται οι διανομές συνταγών»! σε Πολίτες (τσάντες- δέματα με τρόφιμα), οι οποίες «έβγαιναν» από σπίτια και αυτοκίνητα μέρες και νύχτες, ανεξέλεγκτα και κατά το δοκούν, χωρίς καμία απόφαση συλλογικού οργάνου, χωρίς αξιολόγηση και κριτήριο επιλογής δικαιούχων, χωρίς υγειονομικό πρωτόκολλο και διαφάνεια στις ποσότητες και χωρίς «κανένας» από τους αιρετούς διανομείς! να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης των πληγέντων! και των ευάλωτων νοικοκυριών της Κοινότητας Μουζακίου».

Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των πραγματικά ανήμπορων, άνεργων κ.ά. καθ ότι από όλους αναιτιολόγητα, «έλλειψε το πιάτο της αλληλεγγύης». Πάρα ταύτα οι αρμόδιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι, λόγοι διαφάνειας, χρηστής διοίκησης, ηθικής τάξης, αυτοδιοικητικής ακεραιότητας, αξιοπρέπειας και υγειονομικής προστασίας, επιβάλλουν η διάθεση και διανομή τροφίμων να ανατίθεται σε ειδικούς Δημοτικούς Υπαλλήλους, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δομών και όχι σε Δημοτικούς και Κοινοτικούς Αιρετούς.

Οι αιρετοί οφείλουν μόνο να εποπτεύουν και να ελέγχουν τη διανομή με μέθοδο Drive-Through, χωρίς να εμπλέκονται και τυχόν «να επιδεικνύουν και να εκμεταλλεύονται πολιτικά τις δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας». Πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι, αυτή η θλιβερή εικόνα με το απαράδεκτο μήνυμα που στέλνει, «προσβάλλει και αδικεί την Αυτοδιοίκηση, τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων της  και τα συλλογικά της όργανα. H εκάστοτε εξουσία πρέπει και να είναι και προπαντός να φαίνεται έντιμη, ακέραια και αξιοπρεπής..».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου