- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Α. Βασιλάκος: Στο Μουζάκι επικίνδυνη καντίνα αδέσποτων … αντί για ασφαλές καταφύγιο

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Είναι ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας, του Δήμου και ιδιαίτερα κάθε Κοινότητας, η εν γένει φροντίδα, μέριμνα, προστασία και ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Αντί λοιπόν με προτάσεις και ενεργή συμμετοχή να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, στην κατάρτιση και την εφαρμογή ενός σύγχρονου προγράμματος με σκοπό τη σταθεροποίηση, καταγραφή και σταδιακή μείωση μέσω της στείρωσης, σήμανσης, υιοθεσίας, κτηνιατρικής φροντίδας και παρεμβατικών δράσεων προστασίας τους.

Εν τούτοις στο Μουζάκι στην Δυτική Περιφερειακή Οδό ανάντη της Παλαιάς Γέφυρας, αλλά και πίσω από τη Μαθητική Εστία «δημιούργησαν» επικίνδυνα, σημεία παροχής τροφής, νερού και περιστασιακά στέγης με σπιτάκια ταΐστρες και ποτίστρες, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, καθαριότητας και οι ελάχιστες προϋποθέσεις συνεχούς και ομαλής τροφοδοσίας, λειτουργίας και ασφάλειας οργανωμένων σταθμών σίτισης- στέγασης αδέσποτων ζώων.

Αποτέλεσμα οι κεντρικοί δρόμοι του Μουζακίου να είναι γεμάτοι μέρα και νύχτα από τα «συμπαθητικά αδέσποτα» που παίζουν αμέριμνα, τρέχουν πίσω από πεζούς και οχήματα, γαυγίζουν, λιάζονται, ησυχάζουν, κοιμούνται στις εισόδους των καταστημάτων, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους περιμένοντας, ενίοτε «άγρια» από επιχειρηματίες και περίοικους να «τους δώσουν» κάτι για να φάνε ή να πιούνε.

Αυτά είναι τα ευχάριστα, δεν ξεχνούμε όμως και τα δυσάρεστα με τις «επιθέσεις», γι αυτό καλούμε τους αρμόδιους να «σοβαρευτούν» επί τέλους και να προχωρήσουν άμεσα σε οφειλόμενες ενέργειες που προβλέπονται από τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους, προκειμένου «τα αδέσποτα ζώα να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι σε ένα ασφαλές και αναπτυξιακό για τους κατοίκους και την περιοχή μας καταφύγιο».

Καλούμε τους Πολίτες να ευαισθητοποιηθούν, να ενεργοποιηθούν, να δραστηριοποιηθούν

και προκειμένου να αποφύγουμε υποβάθμιση της ζωής μας, υγιεινής και καθαριότητας, «Να σταματήσουν να αποδέχονται ως κανονικότητα… την ταλαιπωρία των αδέσποτων ζώων».

 

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Π.Ο.Π Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου