- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Α. Βασιλάκος: Τα παράδοξα του αγώνα … για τη διάσωση της παλιάς γέφυρας Μουζακίου

Αγαπητοί Συμπολίτες, Απορία και ανησυχία προκάλεσε το ανακοινωθέν με τα συμπεράσματα της σύσκεψης των φορέων, για τη σωτηρία της Παλιάς Γέφυρας Μουζακίου-Μαυρομματίου. Ειδικότερα δε προβλημάτισε, η όψιμη και «με προϋποθέσεις… δημόσια δήλωση του Δημάρχου Μουζακίου περί πρόθεσης να μην γκρεμιστεί η Γέφυρα, αλλά να διασφαλιστεί η καταλληλότητά της!…»

Αδυνατούν απ ότι φαίνεται ή δεν θέλουν οι αρμόδιοι να συγκροτήσουν και να τεθούν επικεφαλής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα με πρωταρχικό αίτημα, τον χαρακτηρισμό της Παλαιάς Γέφυρας ως Διατηρητέο και Προστατευόμενο Ιστορικό Μνημείο, αναζητώντας παράλληλα ευθύνες για την από το έτος 2019 εγκατάλειψη, καθώς επίσης οφείλουν να εξηγήσουν και να αιτιολογήσουν τη «σκοπιμότητα των κραδασμών του εργοταξίου!που έχει «στηθεί» προκλητικά και επικίνδυνα εκεί δίπλα! τελευταία».

Και σα να μην έφταναν αυτά, λησμόνησαν να καταδικάσουν απερίφραστα την ανεύθυνη, τεχνικά ατεκμηρίωτη, επικίνδυνη, απαράδεκτη και πολλαπλά επιζήμια πολιτική πράξη, της ανεκδιήγητης, κωμικοτραγικής και προσβλητικής απόφασης των «επαϊόντων γεφυρολόγων του Συμβουλίου Κοινότητας Μουζακίου, σχετικά με την εξωπραγματική ανακάλυψή τους για τα καλά και το νόημα! της νέας πεζογέφυρας, καθώς επίσης και για την τρομακτική εφεύρεσή τους ότι, νομοτελειακά! Έφτασε στο τέλος το προσδόκιμο ζωής…της Παλαιάς Γέφυρας!».

Αντί λοιπόν μετά την μακάρια απραξία! με ξεκάθαρη πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα να ξεκινήσουν τον αγώνα κοινής και αρμονικής πορείας στο χρόνο! ανθρώπων, μνημείων και φύσης, εν τούτοις αυτοί ασχολούνται με υπογραφές, διαβούλευση, «κόστη», καταλληλότητα, με αντιφατική, προσχηματική και όψιμη διερεύνηση ασφαλούςδυνατότητας αποκατάστασης ζημιών, λες και έλλειπαν χρόνια και όλα αυτά τα είδαν μόλις χθες!

Υπενθυμίζουμε την από το έτος 1936 ανεκτίμητης αξίας συμβολή και προσφορά της Παλιάς Γέφυρας στους αγώνες, στον πολιτισμό, στην ανάπτυξη, στην Ιστορία και στην παράδοση του τόπου μας, γι αυτό ειδικά σήμερα για τους αιρετούς της περιοχής μας, είναι μονόδρομος η υποχρέωση αγωνιστικότητας και το καθήκον προστασίας, στήριξης και διατήρησής της.-

«Δεν υπάρχει κοστολόγιο διασφάλισης καταλληλότητας… για τα Πολιτιστικά Μνημεία»

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου