- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Α. Βασιλάκος: Ζητείται αξιοπιστία … στο οικόπεδο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Αγαπητοί Πολίτες, Οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών Ιανού ανέδειξαν και επικαιροποίησαν για πολλοστή φορά τις ευθύνες αλλά και την τραγική και βασανιστική διαπίστωση της αδιανόητης, επιζήμιας και αδιαφανούς κατεδάφισης και διάλυσης κτηρίου και εξοπλισμού Κέντρου Υγείας.

Το γεγονός αυτό προφανώς «απολογητικά,ανάγκασε τους υπεύθυνους του Δήμου Μουζακίου να θυμηθούν τώρα την κοινωνία και να γνωστοποιήσουν ότι, θα μας το δώσουν τελικά… το δικό μας οικόπεδο», αλλά εμείς όμως πρέπει να σκεφτούμε για την αξιοποίησή του!

Γι αυτό με απορία και ανησυχία υποδεχθήκαμε τις προ ημερών δηλώσεις του Δημάρχου Μουζακίου, σχετικά με την κατά φαντασία καταστροφή του κτηρίου από τη θεομηνία, την κυριότητα του Οικοπέδου Κέντρου Υγείας και την προφορική συμφωνία κυρίων! 5ηςΥ.πε και Δήμου Μουζακίου για την παραχώρησή του!

Δεν αντιλαμβανόμαστε το σκοπό και τον αποδέκτη αυτής της ενημέρωσης, γνωστοποιούμε όμως προς πάσα κατεύθυνση ότι, προφανώς η απραξία, οι ευθύνες και ο παραλογισμός δεν αφορούν τους Πολίτες της κωμόπολης και ευρύτερα τους κατοίκους του Δήμου Μουζακίου.

Όσοι βλέπουν τώρα τον Περιφερειακό να περνάει δίπλα στο άτυχο κτήριο, όσοι γνωρίζουν τις αστείες και αδικαιολόγητες ενστάσεις που υποβλήθηκαν κατά τωνεκθέσεων αυτοψίας της Επιτροπής Ελέγχου Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών, όσοι είδαν το Συμβόλαιο Δωρεάς οικοπέδου και κτηρίου από το Δήμο Μουζακίου στο Ελληνικό Δημόσιο το έτος 1993, όσοι ξέρουν τι προβλέπει ο νόμος για τα δωρηθέντα ακίνητα των οποίων η χρήση μεταβλήθηκε,όσοι διάβασαν την τραγική απόφαση κατεδάφισης και έβλεπαν τη σφύρα να χτυπάει και το κτήριο να μην πέφτει, Όλοι αντιλαμβάνονται «το έγκλημα που συντελέσθηκε ατιμώρητα»!

Κατά συνέπεια δεν αγγίζουν τους πολίτες του Δήμου Μουζακίου«οι μεθοδεύσεις με τις επικίνδυνες ανακρίβειες και τη στρέβλωση της πραγματικότητας», όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα τελευταία και μάλιστα σεχρόνο διερεύνησης του τραγικού γεγονότος.

«Είναι ώρα ευθύνης και συνείδησης…».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου