- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αφιέρωμα του Εθνικού Κήρυκα Νέας Υόρκης στον Δημήτρη Ρήτα

   Ο «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης της Αμερικής, η μεγαλύτερη ελληνόφωνη και συγχρόνως αγγλόφωνη εφημερίδα των Ελλήνων της Αμερικής, στην πανηγυρική της έκδοση του Σαββατοκύριακου 23 και 24 Οκτωβρίου 2021, με τίμησε με τρισέλιδο τιμητικό αφιέρωμα.

Το τιμητικό αυτό αφιέρωμα έγινε, γιατί κέρδισα το  Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης για «τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821», με το ποίημά του «Ο Πόλεμος», στον ποιητικό διαγωνισμό  που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη. Η απονομή του βραβείου έγινε από την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, σε πανηγυρική εκδήλωση στο υπαίθριο θέατρο του Αττικού Άλσους, 4-7-2021, Σάββατο, ενώπιον Υπουργών, Περιφερειάρχη κλπ και 400 θεατών.

Στο τριών σελίδων αυτό αφιέρωμα υπάρχει συνέντευξη και φωτογραφίες μου με τη Βούλα Πατουλίδου και τη Μαίρη Βιδάλη τη στιγμή της βράβευσής μου, με μεγάλους συνθέτες συνεργάτες μου, με τον Απόστολο Καλδάρα, τον Χρήστο Νικολόπουλο, με ηθοποιούς τον Χάρη Ρώμα, τον Γιώργο Μητσικώστα κ. ά.

Αποτελεί δικαίωση των κόπων και των προσπαθειών του συμπολίτη καλλιτέχνη, τιμή, αναγνώριση και διαφήμιση για τον ίδιο και για την Καρδίτσα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Αμερική.