- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα

Όταν η Κεραμέως δήλωνε ότι θα βρούμε ένα άλλο σχολείο το Σεπτέμβρη εννοούσε …στρατώνα. Με απανωτές εγκυκλίους αποφασίζει και διατάζει υποταγή. Για να ‘ναι όλα σιωπηλά. Να τα σκιάζουν οι φοβέρες, να τα πλακώνουν οι απειλές και τα πειθαρχικά. Τέτοια διασπορά τρομοκρατίας και εκφοβισμού έχει πολλά χρόνια να ζήσει ο κλάδος.

Τρεις βδομάδες μετά την παρουσία μας στα σχολεία, μια βδομάδα μετά το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού και το κλίμα έχει βαρύνει. Κοινός τόπος όλων των συζητήσεων που γίνονται στα σχολεία η προσέγγιση ότι είμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση εκκένωσης δικαιωμάτων στην εκπαίδευση. Δικαιώματα που αφορούν την ελευθερία σκέψης και δράσης. Δικαιώματα στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Το δικαίωμα των μαθητών μας στις σπουδές.

Από το Ν. 4823 για την αξιολόγηση, με τους διευθυντές αφεντικά και εργοδότες στην “αυτόνομη” σχολική μονάδα και δίπλα τους μέντορες, συντονιστές κλπ, μέχρι την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την Τράπεζα Θεμάτων και από την Πανεπιστημιακή αστυνομία, τις διαγραφές φοιτητών και τις συγχωνεύσεις σχολών και σχολείων μέχρι την απαγόρευση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, το ίδιο αντιδραστικό, κατάμαυρο νήμα συνδέει τις κυβερνητικές επιδιώξεις:

Στον ολοκληρωτικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιπαραθέσουμε το γνωστό “εικονικό” κίνημα των παραστάσεων διαμαρτυρίας με θεατή τον κλάδο. Ούτε διαλόγους που θα επιδιώκουν να πείσουν την κυβέρνηση. Ούτε με αναμονή και αυταπάτες για τις εκλογές και μια “κυβέρνηση που θα πάρει πίσω τα μέτρα”. Ούτε με προσφυγές στα δικαστήρια θα βρούμε το δίκιο μας, όταν συνεχώς το άδικο γίνεται νόμος.

Το δίκιο κατακτιέται στο δρόμο της πάλης και της διεκδίκησης. Στη σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Οι μάχες είναι μπροστά μας.

Με όπλα μας τη διαδήλωση και την απεργία.

Απέχοντας από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Με τα σωματεία μας εργαλεία πάλης στα χέρια μας, κόντρα στην υπονόμευση των συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Συγκροτώντας επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολείο, σε κάθε σωματείο.

Όλοι στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 23/9 στις 7.30μμ στην αυλή του Εσπερινού Σχολείου.