- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων Καρδίτσας: Όλοι στο Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο

Συναδέλφισσα – συνάδελφε, Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων Καρδίτσας σε καλεί σε συμμετοχή στο Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021 το απόγευμα στις 6.00 μμ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.

Τα νέα μέτρα οδηγούν σε περαιτέρω χτύπημα του ήδη τσακισμένου εισοδήματος των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων και οδηγούν σε οικονομική εξόντωση μας.

Από την αρχή της πανδημίας ακούμε για μέτρα μαζί με μπόλικη ατομική ευθύνη, αλλά δεν έχουμε ακούσει τίποτα ακόμα για την αναγκαία στήριξη τους εισοδήματος μας. Την ίδια στιγμή  οι  τεράστιες διευκολύνσεις και χρηματοδοτήσεις για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 3,4 δις του ταμείου ανάκαμψης είναι προκλητικές. Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε  ότι δεν αφορούν μέτρα ανακούφισης των μικρών επαγγελματιών.

Τον εμβολιασμό από όπλο, δικαίωμα όλου του λαού, που σε συνδυασμό με ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν όπλο απέναντι στην πανδημία, η κυβέρνηση τον χρησιμοποιεί ως μέσο εκβιασμού απέναντί μας, για να καλύψει τις δικές της ευθύνες.

Τι λέει ουσιαστικά η κυβέρνηση στους επαγγελματίες, ότι «όποιος θέλει να δουλέψει πρέπει να κλείσει την πανδημία έξω από το μαγαζί του». Λέει δηλαδή ότι αυτό που δεν κατάφερε η ίδια, να προφυλάξει τον λαό, που ακόμα και τώρα στην μέση του 5ου κύματος αφήνει στην μοίρα του το σμπαραλιασμένο δημόσιο σύστημα υγείας, που με τις παλινωδίες της και τα μέτρα λάστιχο απέτυχε να γίνει ο πλήρης εμβολιασμός του πληθυσμού, έρχεται και το αναθέτει στο κάθε ξεχωριστό μαγαζί κάνοντας χωροφύλακα τον κάθε επαγγελματία. Και για τους «απείθαρχους» υπάρχει και ένα τσουχτερό πρόστιμο, για να υπογραμμίσει την παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, στον λάθος χώρο, με αποπροσανατολιστικό ρόλο και στόχο τις εντυπώσεις. Τα επαπειλούμενα πρόστιμα δεν μπορούν και δεν πρόκειται να περιορίσουν την πανδημία.

Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια του και όχι μόνο δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και το Κέντρο Υγείας Καρδίτσας παραμένουν υποστελεχωμένα ενώ δεν υπάρχει ούτε μια ΜΕΘ covid καθώς επίσης  έχουμε και υγειονομικούς σε αναστολή! Τόση “πρόληψη” και “ενίσχυση” για τη δημόσια υγεία! Αυτήν, που όσοι την έφεραν σε αυτή την κατάσταση ξεδιάντροπα τάχα την υπερασπίζονται, ενώ ταυτόχρονα μεθοδεύουν συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν φτάνει η ανησυχία των αυτοαπασχολούμενων για τα κρούσματα που σημειώνουν απανωτά ρεκόρ και η αναδουλειά μηνών από τα περιοριστικά μέτρα, δεν αρκεί η ακρίβεια που δείχνει τα δόντια της εδώ και μήνες και η αντιλαϊκή φορολογία που «ζει και βασιλεύει», η κυβέρνηση φορτώνει στους αυτοαπασχολούμενους τις ευθύνες διαιώνισης της πανδημίας.

Εμείς απευθυνόμαστε σε κάθε επαγγελματία και αυτοαπασχολούμενο και του απευθύνουμε ένα ερώτημα: Έως πότε;

Έως πότε θα δεχόμαστε να υπολογίζεται το αν θα προστατευτεί η υγεία μας, το εισόδημα μας, η ζωή μας, με βάση τι αξιώνουν μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες και βιομήχανοι;

Αγώνας για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία και εργαζόμενου!

Απαιτούμε:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων Καρδίτσας προτείνει στην συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, που θα γίνει αύριο Τρίτη 9 Νοέμβρη τις 5.00μμ στα γραφεία του συλλόγου, να παρθεί απόφαση συμμετοχής και στήριξης στο Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο.

 Όλοι στο Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021 στην Κεντρική Πλατεία στις 6 μμ.