- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Άλκηστη Κολοκύθα: Πλαστήριος Δρόμος, Μπορούμε πολύ καλύτερα

Είναι θετικό γεγονός ότι μετά από μια νεκρή διετία λόγω του covid 19, διοργανώθηκε ξανά ο Πλαστήριος δρόμος. Παρά όμως τα μεγάλα και όπως συνήθως ψεύτικα λόγια της Δημοτικής αρχής για ρεκόρ ενδιαφέροντος κ.λπ, η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την χαμηλή συμμετοχή. Για να γίνει σύγκριση σημειώνουμε ότι στον τελευταίο Πλαστήριο δρόμο επί θητείας μας το έτος 2019 η συμμετοχή ήταν 63% μεγαλύτερη. Έτσι ακριβώς 63% περισσότεροι πολίτες. Επειδή η μεγάλη μείωση των συμμετεχόντων δεν έγινε τυχαία να θυμίσω μια σειρά από τις δράσεις που μου έρχονται στο νου και οι οποίες προηγήθηκαν της αντίστοιχης εκδήλωσης που πραγματοποιήσαμε το 2019, ώστε να κινητοποιηθεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας και να είναι η συμμετοχή αυξημένη.

  1. Συνδυασμός εκδήλωσης με κοινωνικές δράσεις, όπως: συμμετοχή της Ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας με ενημερωτικό υλικό. Εθελοντές δωρητές μυελού των οστών.
  2. Συμμετοχή πρωταθλητών στίβου και ολυμπιονικών με κάλυψη εξόδων φιλοξενίας.
  3. Συμμετοχή τοπικών αναγνωρισμένων αθλητών στην απονομή κυπέλλων και μεταλλίων.
  4. Συσκέψεις με συλλόγους εθελοντικών οργανώσεων για συμμετοχή και κινητοποίηση κοινωνίας.
  5. Ισότιμη συμμετοχή του συλλόγου δρομέων που βοήθησε και στην διοργάνωση και στην προσέλκυση δρομέων εκτός νομού.
  6. Ειδική διαδρομή για τους ΑΜΕΑ.
  7. Πέραν των σχολείων επαφές και με τα φροντιστήρια για ξεχωριστή συμμετοχή ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον.
  8. Επαφές με τοπικές εταιρείες για διακριτή συμμετοχή.
  9. Συμμετοχή στον αγώνα του τότε δημάρχου και του μεγαλύτερου μέρους της δημοτικής αρχής., ώστε να δώσουμε οι ίδιοι το καλό παράδειγμα στην πράξη.
  10. Επαφές με ΣΕΓΑΣ ώστε ο Πλαστήριος να μπει στο καλεντάρι του, που ήταν σε πολύ καλό δρόμο.

Τα γράφουμε αυτά όχι για να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά για να δείξουμε ότι δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια και οι ψεύτικες εντυπώσεις, αλλά απαιτείται περισσότερη δουλειά και λιγότερες φανφάρες.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η δημοτική αρχή επαναπαύεται στην επικοινωνία και στην προνομιακή υποστήριξη που έχει εξασφαλίσει από ορισμένα ΜΜΕ που όχι μόνο τους υπερπροβάλλουν, αλλά επιπλέον “φιμώνουν” τις αντίθετες φωνές. Η σκληρή πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει με την χρήση ξεπερασμένων μεθόδων. Οι δημότες κάθε μέρα που περνά το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο.

Γράφει η Άλκηστη Κολοκύθα, δημοτική σύμβουλος Καρδίτσας