- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΑΝ. ΕΠ. ΚΙ. Καρδίτσας: Άμεση άρση του lockdown στο Δήμο Καρδίτσας

 Στα πλαίσια της πανδημίας covid -19  ,και του 3ου κύματος αυτής , πρόσφατα ανακοινώθηκε η ένταξη του Δήμου Καρδίτσας  σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας .

Επειδή θεωρούμε την ανωτέρω απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για το κλείσιμο των επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου  βεβιασμένη και άστοχη , θεωρούμε ότι πρέπει να αρθεί άμεσα .

Δεν είναι δυνατόν για την εξάπλωση του ιού να ευθύνονται  μονίμως και πάντα τα μικρά καταστήματα λιανικής . Με την ίδια λογική πρέπει να κλείσουν όλα κάθε φύσης και εμπορικής δραστηριότητας !

Η  λογική ότι σε μεγαλύτερους χώρους ( super market , κλπ ) δεν μεταδίδεται λόγο τήρησης των υγειονομικών μέτρων , κατά την επιστημονική κοινότητα δεν ευσταθεί και δεν προκύπτει από καμία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη !

Απεναντίας η  τήρηση των υγειονομικών κανόνων , για παράδειγμα  αποστάσεις 2 μέτρων   , 1 έως 5 άτομα στον ίδιο χώρο καταστήματος αναλόγως τετραγωνικών , είναι πιο ασφαλής και πιο εύκολη η ορθή λειτουργία .

Ειδικά για την φτωχοποιημένη και ταλαιπωρημένη , μετά την καταστροφή του  Ιανού  αγορά της Καρδίτσας ,  η είδηση της διακοπής λειτουργίας λειτούργησε ως ταφόπλακα τόσο σε πραγματικούς οικονομικούς όρους όσο και σε όρους ψυχολογίας και επιχειρηματικής διάθεσης . Όποιος είναι κοντά στους επαγγελματίες και γνωρίζει από αγορά δέχεται καθημερινά τα απελπισμένα μηνύματα των ανθρώπων της .

Άμεση άρση της απαγόρευσης λειτουργίας και δραστηριότητα αυτών  με μέτρα και υγειονομικούς κανόνες του λιανικού εμπορίου , μήπως σώσουμε κάτι .

Το λιανικό εμπόριο και η μικρομεσαία επιχείρηση ΔΕΝ είναι ο μόνος και κύριος υπεύθυνος της μετάδοσης του ιού ,  για να αντιμετωπίζεται με τέτοια εχθρότητα και να ενοχοποιείται με ευκολία και ελαφρά την καρδία .

 

 Για την ΑΝ. ΕΠ. ΚΙ. Καρδίτσας: Γιώργος Κατσίκης, Απόστολος Κηρύκος, Απόστολος Μπράχος, Γεώργιος Διπλάρης