- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ανακήρυξη του Χρ. Τριαντόπουλου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022, σε μία ειδική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μορφοβουνίου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια της Λίμνης Πλαστήρα, ο Δήμος της Λίμνης Πλαστήρα ανακήρυξε τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, σε επίτιμο δημότη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Πρόκειται για μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου, κ. Παναγιώτη Νάνου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του κ. Τριαντόπουλου στην περιοχή, σημειώνοντας ότι ο Υφυπουργός επισκέφθηκε κατ’ επανάληψη τον Δήμο, είχε προσωπική αντίληψη των ζημιών και με τις αποφάσεις του συνέβαλε στο κλείσιμο των πληγών, αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική της Λίμνης Πλαστήρα μέσα από τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Με τη σειρά του, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «[…] Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα αποτελεί εξαιρετική τιμή και θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για αυτό. Περισσότερο, όμως, θέλω να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει όλη αυτή την περίοδο.Είναι μία συνεργασία που τροφοδοτήθηκε καθοριστικά από τη μεγάλη αγάπη που έχετε για τον τόπο σας.Από το όραμα που έχετε για τη Λίμνη. Αλλά και από την ικανότητά σας να κάνετε τα στοιχεία του οράματός σας πράξη και έργο. Απτά αποτελέσματα για ένα καλύτερο μέλλον για μια πανέμορφη περιοχή. Μία ιστορική, δημιουργική και με πολλές προοπτικές περιοχή, όπου το συγκριτικό της πλεονέκτημα ήταν πάντα οι άνθρωποί της.

Άλλωστε, δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στους ανθρώπους της περιοχής αυτής.Τους κατοίκους της Λίμνης Πλαστήρα.Τους ανθρώπους των Αγράφων, των Θεσσαλικών Αγράφων.Μπορεί να μην μεγάλωσα στη Λίμνη. Μπορεί να μην έζησα στα Άγραφα.Οι ιστορίες, όμως, που άκουγα από μικρός, ως Σαρακατσάνος, από τον πατέρα μου, για τα Άγραφα και τη σημασία τους, είχαν ως αποτέλεσμα να νιώθω σαν να έζησα στην περιοχή.Σαν να πέρασα από εκεί. Σαν να πέρασα από τον τόπο του ενός εκ των δύο σπουδαίων, ιστορικά, Θεσσαλών πολιτών. Του Νικόλαου Πλαστήρα.Συνεπώς, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πέρα από τιμή, συνιστά και μεγάλη χαρά, διότι δεν πρόκειται, ως δημότης πλέον, να απομακρυνθώ ποτέ από αυτήτην περιοχή.Αντιθέτως, έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα.Σας ευχαριστώ πολύ».

Η ανακήρυξη έγινε στο πλαίσιο της ημερίδας «Σχεδιάζοντας το Μέλλον της Λίμνης Πλαστήρα, μέσα από τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια», με τη συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, των Βουλευτών της περιοχής, του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, του Γενικού Γραμματέα Ενωτικών Πόρων και Υποδομών, και αρκετών αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής της Καρδίτσας.