- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ανάπτυξη σχέσεων του σχολείου με κοινωνικούς φορείς

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εσπερινού Γυμνασίου – Λ.Τ. Καρδίτσας ενημέρωση, στα πλαίσια του σχεδίου δράσης “Ανάπτυξη σχέσεων του σχολείου με κοινωνικούς φορείς” που υλοποιεί το σχολείο.

Ομιλητής ήταν ο κ. Φιλίππου Βασίλης μέλος της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείας Καρδίτσας ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις της εταιρίας που ιδρύθηκε το 2010 από πολίτες της περιοχής και είχαν στόχο  να αξιοποιήσουν τους τοπικούς πόρους για να παράξουν ενέργεια (θερμική και ηλεκτρική). Πλέον, η εταιρεία αριθμεί σχεδόν 400 μέλη από πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους 6 δήμους του νομού. Το 2017, η ΕΣΕΚ ίδρυσε μια μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης της υπολειμματικής βιομάζας, καλύπτοντας έτσι τις ενεργειακές ανάγκες σε θέρμανση των μελών της. Τον τελευταίο χρόνο η εταιρία ανέπτυξε  νέες μορφές βιομάζας από την επεξεργασία των υπολειμμάτων καφέ που παραχωρούν οι καταστηματάρχες της περιοχής και έτσι δημιούργησε ένα νέο είδος pellet: το coffeepellet.

Μετά το τέλος της  παρουσίασης, ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα  συζήτηση του κ. Φιλίππου με εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης ήπιων μορφών ενέργειας στην περιοχή μας.