- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αναβαθμισμένη η πολυκλαδική έκθεση Καρδίτσας

Η πολυκλαδική έκθεση Καρδίτσας με ανανεωμένο αέρα αναμένεται αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Έρχεται να αναδείξει τη δυναμική και την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, δημιουργώντας τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης.

Από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου, η THESSALY EXPO ’22, από το χώρο των παλιών καπναποθηκών, δίνει παλμό στον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλίας. Δημιουργήστε νέες εμπορικές επαφές και συμφωνίες παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στο ανανεωμένο αυτό εκθεσιακό εγχείρημα.

Τα εγκαίνια θα τελέσει την Παρασκευή, και ώρα 7.00 το απόγευμα, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ αναμένεται να παρευρεθεί και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Οι εκθέτες αριθμούν τους 100 και ανάμεσα στα περίπτερα των φορέων θα υπάρχουν και αυτά των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Μάλιστα, στο περίπτερο του Υπουργείου Οικονομικών όσοι από τους πληγέντες της θεομηνίας Ιανός το επιθυμούν θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του φακέλου τους.

Το πρωί της Τετάρτης, στο χώρο του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι των φορέων συνδιοργανωτών παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου κάνοντας λόγο για μια πολύπλευρα σημαντική Έκθεση και καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Τοποθετήσεις φορέων – συνδιοργανωτών

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Κώστας Ζυγογιάννης τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι να επανεκκινήσουμε την οικονομία Είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά η επιχειρηματικότητα ποτέ δεν κάνει πίσω».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε λόγο για μια διαφορετική Έκθεση συμπληρώνοντας πως «συνεχίζουμε να στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Όπως μέσα από τα προγράμματα Ανάσα, τα Επενδύω και Επαναπενδύω και μέσα από όλα τα μεγάλα έργα. Η Έκθεση αυτή είναι ξεχωριστή».

Ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος μίλησε για ένα μεγάλο οικονομικό γεγονός και πρόσθεσε πως η Δημοτική Αρχή στηρίζει την επιχειρηματικότητα, όπως έκανε μειώνοντας τα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις, αλλά και με έργα αναπλάσεων ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και για να έχουμε μέλλον ως περιοχή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης υπογράμμισε πως «η Έκθεση της Καρδίτσας άλλαξε . Είναι ένα μεγάλο πολυκλαδικό υπερτοπικό γεγονός που δίνει έμφαση και στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Κάθε κρίση φέρνει μια ευκαιρία. Βάζουμε τις βάσεις φέτος. Συμμετέχουν 100 εκθέτες από όλη τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και αλλού. Συμμετέχουν τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο στεγασμένος χώρος καλύπτει 3.600 μέτρα. Στόχος μας είναι και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, οι πολλές μορφές τουρισμού και η αγροδιατροφή».

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας Γιώργος Μπούκης είπε πως «η Τράπεζα χρόνια τώρα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις. Η Έκθεση από τοπική γίνεται πανθεσσαλική. Είμαστε δίπλα ώστε να γίνει η Καρδίτσα το κέντρο της επιχειρηματικότητας».

Το προφίλ της Έκθεσης

Τρόφιμα-ποτά, αγροτικά προϊόντα και εξοπλισμός, τουρισμός-αγροτουρισμός, δομικά υλικά, ενέργεια, τεχνολογία, οχήματα, οικιακός εξοπλισμός, ένδυση και αξεσουάρ, καλλυντικά και υπηρεσίες – φορείς συνθέτουν το εκθεσιακό περιεχόμενο της Thessaly Expo.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα δοθεί η δυνατότητα στους τοπικούς παραγωγούς να αναδείξουν τα προϊόντα τους, ενώ θα προβληθεί ο ορεινός και εναλλακτικός τουρισμός της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η παράδοσή της και η στενή της σύνδεση με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Καρδίτσας και χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα να πρωταγωνιστούν, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μεγάλη συναυλία.

Χρυσός Χορηγός της Thessaly Expo είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα της Καρδίτσας, ενώ η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Υποστηρικτής είναι η εταιρεία Θεόνη. Η είσοδος στη Thessaly Expo, η οποία φιλοξενείται στις Καπναποθήκες της Καρδίτσας, θα είναι ελεύθερη.

Η ΔΕΘ-Helexpo φιλοδοξεί με την έκθεση αυτή να δημιουργήσει έναν ακόμα περιφερειακό εκθεσιακό πόλο προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

 

Ποιοι συμμετέχουν

Αγροτικά προϊόντα
Τρόφιμα – Ποτά – Τοπικά προϊόντα
Τουρισμός – Αγροτουρισμός
Εναλλακτικές μορφές τουρισμού
Βιοτεχνικά προϊόντα
Είδη λαϊκής τέχνης
Γεωργία – Κτηνοτροφία
Ενέργεια – Τεχνολογία περιβάλλοντος
Εναλλακτικές μορφές ενέργειας
Πληροφορική – Νέες τεχνολογίες
Χαρτοποιία – Είδη διακόσμησης
Είδη και υλικά συσκευασίας
Αυτοκίνητο – Μοτοσικλέτα – Ποδήλατο
Αξεσουάρ
Οικιακός – Επαγγελματικός εξοπλισμός
Έπιπλα – Δόμηση – Ανακαίνιση
Ενδύματα – Αξεσουάρ ενδυμάτων –
Δερμάτινα είδη
Οικογένεια – Παιδί – Εκπαίδευση –
Γυναικεία ομορφιά
ΜΜΕ – Διαφήμιση – Εκδόσεις – Υπηρεσίες
Φορείς

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Hημερίδες

Το πρωί του Σαββάτου, και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τον Ιανό.

Θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

Το πρωί της Κυριακής, και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

 

Καλλιτεχνικά γεγονότα

Συναυλία του Κώστα Μακεδόνα

Συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη

Ωράριο

Παρασκευή από 16.00 έως 22.00

Σάββατο από 10.00 έως 22.00

Κυριακή 10:00 έως 21:00